Barion Pixel

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emlékére készítettük az alábbi kvízt a Fiatalok az értékteremtő médiáért II. projektünk keretén belül, amely segít felmérni a tudásodat a témával kapcsolatban, illetve bővítheti is azt. Érdemes kitölteni, hiszen azok között, akik jó eredménnyel töltik ki, kisorsolunk egy példányt A csodálatos Kárpát-medence c. 2023-as falinaptárunkból! A sorsolás várható ideje: 2022. december 28.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg fiatalok bevonásával.


Az előző kvízünket itt tekinthetitek meg.

Összefoglaló: a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja

szovjet
Az Országgyűlés 2012-ben határozott arról, hogy november 25. legyen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja. 1953-ban ezen a napon 1500 politikai elítélt térhetett haza a Szovjetunióból. Arról a mintegy 800 ezer magyarról van szó, akiket 1944 őszétől hadifogolyként vagy internáltként a Szovjetunióba hurcoltak többéves kényszermunkára, illetve akiket a második világháborút követően 5-25 évre száműztek a Gulág rabtelepeire a magyar hatóságok hathatós közreműködésével, koholt vádak alapján.

1956. október 23.

Az '56-os forradalom emlékére készítettük az alábbi kvízt a Fiatalok az értékteremtő médiáért II. projektünk keretén belül, amely segít felmérni a tudásodat a témával kapcsolatban, illetve bővítheti is azt. Érdemes kitölteni, hiszen azok között, akik jó eredménnyel töltik ki, kisorsolunk egy példányt A csodálatos Kárpát-medence c. 2023-as falinaptárunkból! A sorsolás várható ideje: 2022. december 28.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg fiatalok bevonásával.

Az előző kvízünket itt tekinthetitek meg.

A népmese napja

Szeptember 30-án van a népmese napja. Erre az alkalomra készítettük az alábbi kvízt a Fiatalok az értékteremtő médiáért II. projektünk keretén belül, amely segít felmérni a tudásodat a témával kapcsolatban, illetve bővítheti is azt. Érdemes kitölteni, hiszen azok között, akik jó eredménnyel töltik ki, kisorsolunk egy példányt A csodálatos Kárpát-medence c. 2023-as falinaptárunkból! A sorsolás várható ideje: 2022. október 5.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg fiatalok bevonásával. 

 

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!