Barion Pixel

22 kvíz, 8236 kitöltő, több tízezer ember elérése – folytatjuk a kvízes ismeretterjesztést!

2022 őszén néhány lelkes fiatal segítségével az alapítványunk kvízek készítésébe kezdett bele különböző platformokra. Célunk az volt, hogy az ismeretterjesztő kvízek segítségével felhívjuk a figyelmet a nemzeti és nemzetközi évfordulókra, fontos ünnepekre és jeles napokra, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a közösségi média különböző felületein minél több értékes, hasznos tartalom jelenjen meg.

A hivatalos projektnek most végéhez értünk, ugyanakkor a rengeteg pozitív visszajelzés és a számok által alátámasztható sikerek miatt kis csapatunk és az alapítvány munkatársai nem fogja befejezni a kvízek gyártását, hanem a jövőben is folytatjuk. Ugyanakkor, mivel mérföldkőhöz érkeztünk érdemes megvizsgálni, hogy milyen tényezők is támasztják alá az egy éves projektünk sikerességét:

–       Induláskor azt szerettük volna elérni, hogy legalább 500 fő kitöltse a kvízeinket, amit bőven meghaladtunk, hiszen összesen 8236 fiatal és kevésbé fiatal tette meg ezt, akik így értékes tudással gyarapodtak.

–          Ugyanakkor nem csak a kitöltők figyelmét sikerült felhívnunk ezekre a fontos napokra, hanem azokét is, akik nem játszottak velük, de a posztjainkat látták vagy az emléknapok bemutatását elolvasták, esetleg a megosztások és hirdetések által jutottak el hozzájuk ezek a tartalmak. Így összesen sok tízezer emberhez sikerült értékteremtő tartalmat eljuttatni, ami a kezdetekben is célunk volt.

–          A projekt során 22 kvízt készítettünk és többek között olyan napokra akartuk felhívni a figyelmet, mint a magyar kultúra napja, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, a lengyel-magyar barátság napja, hősök napja, Trianon emléknapja, a magyar feltalálók napja stb.

–       A kezdeményező fiatalok számos kompetenciája fejlődött a közös munka során, ilyen például a szervezőkészség, a kommunikáció, a csapatmunka (szociális készségek), a tolerancia és a digitális készségek.

Úgy gondoljuk tehát, hogy minden szempontból sikeres volt ez a projekt, a közös gondolkodás és munka, amelyet ezért a jövőben sem szeretnénk abbahagyni, ezért döntöttünk úgy, hogy a későbbiekben is készülnek hasonló értékteremtő kvízek a különböző platformjainkra.

A kvízeket ide kattintva tudod visszamenőlegesen is megtekinteni és kitölteni.

A kezdeményezés az Európai Unió támogatásával valósult meg.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról