Barion Pixel

reményA remény rabjai című filmet ajánljuk megnézésre, amelynek rendezője az egyébként magyar származású Frank Darabont. A Stephen King azonos című regényéből alkotott mű elgondolkodtató és komoly üzenettel bír, a remény és a kitartás erényének felmutatásával. A remény mindenkinek a legéltetőbb és egyszerre végső kapaszkodópontja.

A remény az a tudat, amely értelmet és biztonságot tud nyújtani az élet legnehezebb pillanataiban is. A film üzenete példát ad nekünk a szabadság és az iránta való vágy nagyszerűségéről, de emellett a reményhez kapcsolódva a kitartás erénye is megjelenik. Számunkra is döntően fontos lehet mindennapjainkban a remény és a kitartás jelenléte: a kitartás adja meg az elérni kívánt célba való eljutást. Ha van reményünk, van mi éltessen és hajtson minket az életben; ha van kitartásunk, van kellő erőnk mindennek az eléréséhez. És arról sem feledkezhetünk meg, hogy nem elég birtokolni a reményt, hanem tovább is kell adni mások számára. A remény rabjai tanító, elgondolkodtató jellege továbbgondolásra serkenthet, így valóban megtekintésre érdemes filmről van szó.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).