Barion Pixel

Újabb projektet indítunk a fiatalok médiatudatosságának erősítése érdekében        

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány sokszínű tevékenységének egyik fontos eleme a fiatalok médiatudatosságának erősítése. A mai világunkban, amikor napi sok órát töltenek a fiatalok a különböző közösségimédia-felületeken, ahol ki vannak téve a manipulációnak, álhíreknek, cyberbullyingnak, az adataik ellopásának és számos más veszélynek, elengedhetetlen, hogy tudatosabbá és óvatosabbá tegyük ennek a generációnak a tagjait.

Alapítványunk már az elmúlt években is több projekt keretében foglalkozott ezzel a témakörrel. Fókuszcsoportos beszélgetéseket szerveztünk, felmérést végeztünk, képzéseket tartottunk, edukációs tartalmakat osztottunk meg a közösségimédiás felületeinken. Ezekkel összehangban, ezekre építve indítjuk most el az új projektünket, amely az Aktív Ifjúság IV: Médiatudatosság a közösségi média korában címet viseli. A több mint egyéves projekt alatt – főként középiskolai kollégiumokban – félezernél is több fiatalnak fogunk képzést tartani, hogy hozzájáruljunk a média tudatosabb kezeléséhez, de mindemellett interneten is folytatjuk az ezt erősítő információk átadását.

Úgy gondoljuk, hogy napjainkban az online információs tartalmak átláthatatlan és végeláthatatlan mennyisége komoly veszélyforrást jelent a fiatal generációra, ezért is gondoljuk azt, hogy minden lehetséges módon fel kell készíteni őket ennek helyes kezelésére, ami nem csak egyéni, hanem társadalmi szinten is fontos. Ezt szolgálja ez az Európai Unió által támogatott projektünk is.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról