Barion Pixel

Több százezer forintnyi adományt vittünk a kárpátaljai menekülteknek

adomány3
A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány csapata felhívást indított a kárpátaljai menekültek megsegítésére. Saját hozzájárulásból és a beérkező adományokból több százezer forint értékben tudtunk bevásárolni, majd a termékeket autóval való többszöri fordulás után két helyre jutattuk el. Az akció egyben a Nemzeti Ifjúsági Tanács / National Youth Council of Hungary és a Magyar Ifjúsági Konferencia által indított adománygyűjtő kezdeményezés része is volt. 
A befolyt összeg nagy részéből több nagy bevásárlókocsinyi paplant, plédet, tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket vásároltunk és egyeztetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal a fehérgyarmati gyűjtőhelyükre vittük ezeket. Az intézmény alapvetően fogyatékossággal élő, valamint szenvedélybeteg fiataloknak segít, azonban a háborús helyzet következtében ők is kiveszik a részüket mind a gyűjtésből, mind az adományok eljuttatásából a megfelelő helyekre. A hozzájuk beérkező csomagokat olyan családoknak juttatják el, akik menekülteket fogadtak be otthonukba, de emellett a határhoz is rendszeresen járnak önkénteskedni. Fáradtságot nem ismerve segítenek a bajba került embereknek, ezért is volt nagy öröm, hogy hozzá tudtunk járulni a munkájuk sikeréhez. Köszönjük a Ti támogatásaitokat is! 
 
Az utunk itt nem ért véget, ugyanis a Baráti Körünkből érkezett egy megkeresés egy kárpátaljai több gyermekes magyar családtól, hogy szükségük lenne segítségre. A háború kitörésének első estéjén indultak útnak néhány bőrönddel Magyarországra, mert nem szerették volna megkockáztatni, hogy a család férfi tagját behívják katonának. A megérzésük helyes volt, hiszen nem sokkal utána már szigorították az átengedéseket és már hivatalosan nem léphették át azok a határt, akik hadköteles korúak. Hosszasan beszélgettünk velük és elmesélték, hogy Magyarországra érkezésükkor kaptak átmeneti szállást, majd sikerült nekik találni egy albérletet, valamint már befogadták egy iskolába a gyermeküket, amiért nagyon hálásak. Albérletük tehát már van, de néhány otthagyott bútoron kívül sok minden másuk nincs, ezért is örültek nagyon a ruháknak, konyhai eszközöknek, vízforralónak, élelmiszereknek, tisztálkodási szereknek. Bízunk benne, hogy kicsivel sikerült enyhíteni a nehézségeiken, ami a ti felajánlásaitoknak is köszönhető! 
 
Számos szervezet igyekszik segíteni az embereket a kialakult helyzetben, mi is arra biztatunk mindenkit, hogy a lehetőségeihez mérten vegye ki belőle a részét!

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról