Barion Pixel

Több mint 1400 gyermek- és ifjúsági könyvet gyűjtöttünk székelyföldi gyerekeknek

182687697 490970018718415 7464574249903328774 nA gyűjtést a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár hirdette meg Szívből jövő KÖNYVajándék néven. A kezdeményezés célja az volt, hogy a szociálisan nehéz helyzetben lévő háromszéki magyar gyermekek és fiatalok minél több jó minőségű könyvhöz juthassanak.
Amikor Alapítványunk találkozott az akció hírével, néhány napon belül csatlakoztunk hozzá és önkénteseinknek köszönhetően az ország szinte minden megyéjében gyűjtőpontot állítottunk fel: Kőszegtől Debrecenig, Salgótarjántól Szegedig, Lentitől Sárospatakig közel 50 helyen lehetett leadni az ajándékba szánt olvasmányokat. Hazai és külföldi szerzők művei, klasszikus kötelező olvasmányok, a futballról szóló írásoktól kezdve a tudományos, ismeretterjesztő köteteken át a könnyedebb hangvételű ifjúsági regényekig a gyermekeket, fiatalokat érdeklő könyvek legkülönfélébb fajtái érkeztek. A csomagokat több ezer kilométert megtéve egy helyre gyűjtöttük, majd alaposan átválogattuk, hogy végül valóban csak a kiváló állapotú könyveket szállítsuk el Székelyföldre. Az ajándékokat ünnepélyes keretek között, május 14-én adtuk át a kézdivásárhelyi Vigadó kiállítótermében.
 
A közel két hónapos akcióhoz a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés és a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár is csatlakozott, az Erdélybe szállított csomagokat mi is nekik adtuk át. A gyűjtésnek köszönhetően Kézdiszéken harminc oktatási intézménynek, civil szervezetnek, Böjte Csaba gyermekotthonainak, könyvtáraknak és kórháznak is tudtak adományozni.

 

Ha Te is szívesen segítenéd hasonló kezdeményezéseinket, csatlakozz a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány Baráti Köréhez!

 Képgalériánkat itt tekinthetitek meg (kattintsatok a nagyobb méretért):

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról