12A Tizenkét dühös ember egy régi és híres film, mely annak ellenére lebilincselő és izgalmas, hogy cselekménye végig egy helyszínen játszódik. De elsősorban nem az izgalmak miatt ajánljuk, hisz számos más izgalmas filmet ajánlhattunk volna még, hanem elgondolkodtató tartalma miatt.

A benne szereplő esküdteknél tapasztalható sztereotípiák, félelmek, jellemek és szerepek – tehát mindazok, amik befolyásolják döntéseiket – teszik érdekessé e filmet, és mutatják meg, hogy mennyire is befolyásolva vagyunk, amikor fontos döntések előtt állunk. Jó ennek tudatában lenni, mikor ilyen szituációba kerülünk, hisz ez az egyik legfontosabb dolog, hogy döntéseink helyesek legyenek. Ehhez lehet segítség ez a tanulságos film és a benne szereplők jellemének kiismerése.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).