Barion Pixel

A Magyar Ifjúsági Konferencia tagjává váltunk

 
13 13 CSM 0738
Május 27-29. között a Magyar Ifjúsági Konferencia 2022. évi első közgyűlésén vettünk részt Székelyudvarhelyen. A Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület (MIK) a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma, széleskörű magyarországi és határon túli magyar szervezeti részvétellel, amelyen belül a magyarországi régióhoz adtuk be a jelentkezésünket. A mostani konferencián közel 80 tagszervezeti delegált volt jelen, amely nem csak a konferencia sikerességét, de a remek kapcsolatépítés lehetőségét is garantálta.

Szinte lehetetlen feladat: megpróbáljuk röviden összefoglalni a 2021-es tevékenységünket

1
Bár a koronavírus-járvány és az ahhoz kapcsolódó intézkedések sajnos a mi tevékenységünket is korlátozták, ezért sok elképzelésünk megvalósítását kellett elhalasztanunk, így is nehéz röviden összefoglalni, mennyi mindennel foglalatoskodtunk az elmúlt évben. Szűkös anyagi forrásaink ellenére is aktívak voltunk, amelyet az alábbi összefoglaló is jól mutat.
 

Neked mi a történeted a kárpát-medencei magyarokkal való összetartozásról?

 befogadott

Ha már az oldalunkra navigáltál, biztosak vagyunk benne, hogy Neked nem kell bemutatni a nemzeti összetartozás fontosságát, és azt a meggyőződést, hogy ez hozhat megoldást a trianoni békeszerződés káros következményeire: a régiót jellemző megosztottságra, társadalmunk ismerethiányára, és a magyar kultúrájú területekről a magyar nyelvű népesség rohamos fogyatkozására. Szeretnénk ezért felhívni a figyelmedet a Charta XXI nagyszerű kezdeményezésére!

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemén jártunk

NIT1A hazai ifjúsági szervezeteket tömörítő szervezet hatodik alkalommal szervezte meg a nyári Szabadegyetemét, amelyen az Alapítványunk első alkalommal, teljes jogú tagként képviselte magát. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy jól tudjunk együttműködni a NIT-tel, minél mélyebb kapcsolatokat sikerüljön kialakítani és közös gondolkodással még színesebb tevékenységet folytathassunk.

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!