Barion Pixel

Telt házas Bagdy Emőke-előadás Gyöngyösön

Bagdy Gyöngyös nyitó
Gyöngyösön vette kezdetét a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány értékközvetítő előadás-sorozatának újabb ötállomásos turnéja. A helyi illetőségű Mátra Kapuja Egyesülettel közösen szervezett rendezvény előadója nem kisebb név volt, mint a több mint 2500 előadást, számos könyvet és mindezekkel együtt méltán kiérdemelt hírnevet maga mögött tudó Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

Az esemény néhány perc késéssel vette kezdetét, mivel kisebb logisztikai probléma fakadt abból, hogy olyan sokan vettek jegyet az utolsó napokban, hogy az előre kikészített székek kevésnek bizonyultak, így az előadásnak helyet biztosító Mátra Múzeum minden helyiségének székét, padját igénybe kellett venni, hogy le tudjanak ülni a jelenlévők. Mindezek után meghallgathattuk a több mint másfél órás előadást, amelynek témája a minket körülvevő krízisek kezelése volt. Sajnos olyan világban élünk, ahol rendszeresek a rajtunk kívül álló nehéz helyzetek, amelyek hatással vannak az emberekre, gondoljunk csak a szomszédban jelenleg zajló háborúra, a remélhetőleg már magunk mögött hagyott pandémiás időszakra, de a korábbi világgazdasági krízisek is ide sorolhatóak. Ezek pedig kihatnak nem csak a lelkünkre, de az egészségünkre is. Bagdy Emőke az ilyen helyzetekre adandó, szakmailag alátámasztott válaszokat fejtette ki előadásában, hogy milyen sokat tud segíteni lelki és testi egészségünkön a pozitív gondolkodás, a hit, vagy épp az, ha vannak életcéljaink vagy szeretteink, akik miatt ki akarunk lábalni ezekből a krízishelyzetekből. Az előadás végén a közönség egyértelmű tetszését a vastaps, majd pedig a hosszas beszélgetés és könyvdedikálás jelezte.

Ahogy minden általunk szervezett előadásnál, most is célunk volt, hogy az előadás értékes gondolatai minél szélesebb körbe eljussanak, ezért is ajándékoztunk körülbelül 60 tiszteletjegyet iskoláknak, helyi szervezeteknek, akik nagy örömünkre el is fogadták a meghívást. Nem ez volt a két szervezet első közös rendezvénye, hiszen tavaly szeptemberben már Berecz Andrást láthattuk vendégül szintén nagy érdeklődés mellett, és terveink szerint folytatódni is fog ez az előadás-sorozat.

Az előadás létrejöttét támogatták:

 CNP-hez.png
A képek megtekintéséhez kattintsatok rájuk:
[widgetkit id=65]

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról