Barion Pixel

Nyolcadik állomásán járt a fiatalok közéleti aktivitását célzó foglalkozásunk, amelynek helyszíne a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekváros Utcai Tagintézménye volt. A 10 állomásos Aktív Ifjúság III. elnevezésű projektünk célja, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalokat aktívabbá tegyük társadalmilag; ennek érdekében színes és változatos programokkal készülünk minden egyes ilyen alkalomra.

Megközelítőleg 60 diákkal találkoztunk, akik szívesen vettek részt informatív kiállításunkon, kitöltötték a témához kapcsolódó kvízünket. Élvezettel próbálták ki magukat közéleti vitajátékunkban, ahol adott állítások ellen, vagy éppen mellette kellett érveket felsorakoztatniuk. Állandó előadónk, Tóth Máté, a Tibi atya brand alapítója beszélgetett velük a közösségek fontosságáról, életútjának néhány személyes tanulságáról, és mesélt a vállalkozói lét kihívásairól is. Ezt követte az interaktív „élő könyv“ nevű játékunk, ahol a fiatalok 10-10 percben kérdezhették a döntéshozókat és fiatalokkal foglalkozó szakembereket.

A diákok beszélgető partnerei voltak: Varczag György, az Ifjúság Egészséges Életéért Alapítványtól; Tóth Áron külsős bizottsági tag; Töreki András önkormányzati képviselő; Suki Ottó Kristóf szolnoki diák alpolgármester; és Oláh Csenge a Szifon – Ifjúsági Közösségi Tér képviseletében.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg (2023-1-HU01-KA154-YOU-000124684).

Fotók: Csirke József, Kardos Laura