Barion Pixel

Szabadság, szerelem

247974022 408576640750476 1918385819695441546 nA most ajánlott film emléket állít az ’56-os egyetemistáknak, sportolóknak, a kihallgatótisztek mellett a megilletődött „taták”-nak, az aggódó anyáknak, a békepárti papoknak és a kovbojost játszó kissrácoknak, akik lopott pisztollyal mennek neki a tankoknak, egyszóval azoknak az egyszerű embereknek, akik valamilyen módon részesei voltak az akkori eseményeknek.
A Szabadság, szerelem történetének középpontjában egy műegyetemista lány és egy válogatott vízipólós fiú áll, akik a forradalom hevében ismerkednek meg egymással. Az emlékezés mellett ünnepelni, de egyben gyászolni is akar, megénekelni a holtakat és túlélőket. A filmben végigjárjuk a budapesti forradalom ikonikus helyszíneit, és a fekete-fehér archív szalagok helyett most színesben nézhetjük végig a tömeget, a táblákat, a teherautót a Bem téren, ahol anno talán a Te nagyszüleid is harcoltak a szabadságért.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról