Barion Pixel

Snowden

snowden
Az igaz történetet feldolgozó, Edward Snowden életének egy részét bemutató filmet ajánljuk figyelmetekbe, a Snowden című életrajzi drámát. Azt bizton állíthatjuk,hogy ha valaki megnézi ezt a filmet, akkor újra fogja gondolni innentől a továbbiakban az internetes kommunikációját. Talán sokak számára ismert a Snowden körül kialakult helyzet, mégis érdemes a produkció megtekintése, hiszen olyan embert állít a néző elé, aki az igazság szenvedélyes szolgálatának szimbóluma lehet.
Egyúttal rámutat arra a jelenségre is, amely minden embert érint a Földön: a titkosszolgálatok mindenkinek a megfigyelésére képesek, és gátlástalanul meg is figyelnek mindenkit. Éppen ezért felhívja figyelmünket arra, hogy ne tegyünk közzé felelőtlenül bármit online, emalies levelezéseinkben vagy bármilyen chates felületen. Emellett örök kísértést, dilemmát és lelkiismereti vívódást is megjelenít a film: vagy kiállunk az igazság mellett, és ezzel üldözöttek leszünk, vagy a karrier reményében csendesen meghunyászkodunk és asszisztálunk az igazságtalansághoz.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról