Barion Pixel

Rékasi Károly – Szerelmem, Erdély című irodalmi estje Kecelen (2020)

RékasiFŐNagy érdeklődés kísérte Rékasi Károly színművész önálló estjét a keceli Művelődési Ház nagytermében, amelynek szervezésében Alapítványunk is közreműködött február 27-én. A teltházas, pótszékes előadáson Wass Albert életművét mutatta be Rékasi Károly, akit számos színdarabból, tévéfilmből, moziból, sorozatból ismerhetnek az emberek.

Wass Albert költői, írói munkássága csak halála után lett ismertté Magyarországon. Hazájában származása és magyarsága miatt nem maradhatott. A „hősi halál” helyett a „hősi életet” választotta. Az emigrációban feladatának tartotta, hogy elismertesse a magyarságot és felhívja a figyelmet az összetartozás fontosságára.

Bármerre élt is a nagyvilágban, számára Erdély volt a Haza. 1944-től Németországban, majd 1952-től haláláig az Amerikai Egyesült Államokban élt. Nicolae Ceauşescu elnökségének éveiben, Romániában könyveit betiltották. Műveit Magyarországon korábban szinte nem is ismerték. Népszerűsége az 1990-es évek végétől az erdélyi olvasók mellett a magyarországi olvasóközönség körében is folyamatosan növekszik. Írásainak részleteit, verseit gyakran idézik. Felolvasó esteket, előadásokat rendeznek az író, költő műveiből.

Képek az eseményről:

Rékasi Rékasi1 Rékasi2 Rékasi3

Forrás:

„Szerelmem, Erdély” Rékasi Károly Wass Albert-estje Kecelen >>>

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról