Barion Pixel

Nincs karácsony hagyomány nélkül – ünnepi szokások szerte a Kárpát-medencében

karacsonyi szokasok

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány felhívást tesz közzé karácsonyi hagyományaink bemutatása érdekében. Valljuk, hogy a mára a mértéktelen fogyasztás ösztönzése érdekében megváltoztatni próbált karácsonyi ünnepet a tradícióink felelevenítésével tudjuk megőrizni az eredeti formájában. Véleményünk szerint ugyanis az ünnepeinket is azon szokások teszik teljessé, amelyeket felmenőinktől tanulva hordozunk magunkban.

Szeretnénk, ha felhívásunk hozzájárulna ahhoz, hogy felidézzük és megismerjük, milyen különböző karácsonyi hagyományaink éltek és élnek szerte a Kárpát-medencében. Arra kérünk mindenkit, hogy küldjék el nekünk azoknak a magyar népszokásoknak a leírását vagy épp fényképes, videós megörökítését, amelyek szorosan összekapcsolódtak bennük karácsony ünnepével, legyen szó akár a vidékükről, településükről vagy akár családjukról.

A beérkezett történeteket, beszámolókat, képeket vagy videókat közzétesszük Facebook- és Instagram oldalunkon. A legjobbaknak ajándékként küldünk egy-egy példányt A csodálatos Kárpát-medence c. 2022-es falinaptárunkból!

Milyen nevezéseket tudunk elfogadni?

Ahogy a leírásban is részleteztük, népszokásokat bemutató saját rövid leírásokat várunk, amelyeket többféle formátummal is lehet illusztrálni: akár saját készítésű képekkel, akár egy maximum 1-2 perces videóval. Abban az esetben is el tudjuk fogadni a rövid leírást, ha ábrázolásra nincs hozzá kép/videó.

Szeretnénk viszont felhívni a figyelmet, hogy olyan nevezéseket nem tudunk elfogadni, amelyek más által készültek és online megtalálhatóak (pl. egy népszokásokat összefoglaló cikk linkje).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról