Barion Pixel

Ne nézz fel!

nenézz
Megjelenésekor nagy port kavart a Leonardo Di Caprio és Jennifer Lawrence főszereplésével készült Ne nézz fel! c. film. Nem véletlen, hiszen napjaink számos elgondolkodtató és szomorú társadalmi jelenségére hívja fel a figyelmet, mindezt pedig a szatíra és humor eszközeivel teszi. A film tükröt állít az emberiségnek, bemutatja, hogy az emberek manapság hajlamosak jobban hinni a források nélküli, csupán az interneten talált információknak, mint a szakembereknek.
Felhívja a figyelmet arra, hogy a politikusoknak, az országok vezetőinek sokszor a népszerűség, a rövid távú érdekek felülírnak minden más fontosabb szempontot. Hangsúlyozza, hogy a médiában szenzációhajhászás, a bulvár és sekélyes témák uralkodnak és ez főleg azért van így, mert erre van igénye az embereknek, a sokszor fájdalmas valóságra pedig nem. Mindenkinek ajánljuk megtekintésre a filmet, habár fiktív a történet, de megnézése után mindenki egy kicsit jobban látni fogja, hogy milyen világban is élünk, merre tartunk és talán jobban magába is tud nézni az ember.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról