Barion Pixel

Moszkva tér

moszkva tér
Az érettségi időszak közepén a Moszkva tér c. magyar filmet ajánljuk nektek, amely egy hiánypótló film: a rendszerváltáskor érettségiző fiatalokat átható életérzést mutatja be. A cselekmény a 1989 tavaszán zajlik, amikor felfokozott politikai események határozzák meg az emberek mindennapjait, kivéve a fiatalokét. De nem azért, mert lázadnának ellene, hanem szimplán kamaszként nem ez foglalkoztatja őket, hanem a haverok, az első szerelem, az első nyugati út és a vágyott autó.
A fiatalok hétköznapjait kísérhetjük végig úgy, hogy közben ügyesen elrejtve azt is láthatjuk, hogy mi zajlott akkoriban Magyarországon. Érdekesség továbbá, hogy a filmben látható vonatjegy-hamisítás és az érettségi tételek körüli balhék a valóságban is megtörténtek. Érdemes tehát megnéznie mindenkinek kortól függetlenül, hogy miként élték meg ezt az időszakot a középiskolások.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is.

A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról