Barion Pixel

Minden mélységből fel lehet állni – Ambrus Attilának szerveztünk előadást Egerben

4Ambrus Attila megosztó személyiség. Vannak, akik úgy élik életüket, hogy szeretnek embereket beskatulyázni, számukra ő örökre egy alantas bankrabló lesz, és nem értik, miért kell őt „sztárolni”. Vannak azonban sokan, köztük Alapítványunk vezetősége is, akik szerint az emberek képesek a változásra, ezért mindenkit megillet egy második esély. A „Viszkis” a börtönévei után élt is ezzel a lehetőséggel, ezért is szerveztünk neki előadást Egerben „Minden mélységből fel lehet állni” címmel.

Ambrus Attila személyében egy olyan embert ismerhettünk meg, aki megmutatta, hogy megbűnhődve korábbi tettei miatt, hibákkal teli hosszú évek után miként lehet visszatérni a tisztességes élethez. Személye tehát ilyen szempontból példaértékű lehet, ahogy az is sok ember számára lehet iránymutató, hogy miként tekint vissza hibáira. Mindannyian követünk el ugyanis hibákat – még ha nem is rabolunk bankot – és nagyon nem mindegy, hogy ilyen esetekben a mellénézéssel, kifogások kereséssel, másokra mutogatással élünk, vagy pedig Ambrus Attila példája alapján az őszinte szembenézéssel és a hibák kijavítására való törekvéssel. Ambrus Attila élete mindemellett olyan szempontból is egyedinek mondható, hogy sorstársai 99%-val ellentétben ő hasznosan és előremutatóan élte börtönbeli éveit, ugyanis diplomát szerzett és szakmát tanult, utóbbi pedig – a kerámiázás – mai napig a fő megélhetési forrása.

Tanulságos és egyben szórakoztató előadást hallhatott tehát az egri közönség a Viszkistől, amelyben szó volt gyerekkorának nehézségeiről, amelyek közrejátszhattak életének félresiklásában, de börtönévei megpróbáltatásairól, ahogy a 2012-es szabadulása utáni visszailleszkedés folyamatáról is. Érdekes történetek és elgondolkodtató mondatok váltakoztak a sok kérdéssel tarkított előadásban, amelynek végén volt lehetőség közös képek készítésére, könyvek dedikáltatására és Ambrus Attila saját kezével készített kézműves termékeinek megvásárlására is.

 

[widgetkit id=57]

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról