Barion Pixel

MÉDIAtudatosság – A fiatalok és a média kapcsolatát kutatjuk most induló projektünkben

médiatudatosság
A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány új projektet indít a tudatos médiahasználat ösztönzése érdekében. Kezdeményezésünk mozgatórugója, hogy meglátásunk szerint a fiatalok nagy része nem ismeri kellően a média világát, nem érdeklik őket a közéleti hírek, a minőség, és sokszor nem tudják megkülönböztetni az álhírt a valóságtól, ezért gyakran elvesznek a modern világunk információáradatában, és komoly útbaigazításra van szükségük. Saját tapasztalataink és a fiatalok elmondása is arra enged következtetni, hogy ez a probléma európai szintű, de hazánkban is erőteljesen jelen van.

Ezért döntött alapítványunk és a projektben aktív szerepet játszó önkénteseink csoportja úgy, hogy egy kutatást hoznak létre a pályázatban, amiben megkérdezik a célcsoportot a médiával kapcsolatos problémákról, igényeikről, és ezt közvetítik a döntéshozók felé. A kutatást olyan programelemekkel egészítjük ki, amelyek segítik a résztvevőink számára az eligazodást a témában. Célunk többek között a média világának jobb megismertetése a fiatalokkal, korosztályunk demokratikus részvételének növelése a média lehetőségein keresztül, valamint a 18-29 év közöttiek véleményének, javaslatainak összegyűjtése, rendszerezése a médiával kapcsolatban egy kutatás keretében, ami fókuszcsoportokra és kérdőíves felmérésre támaszkodik. Utóbbi felmérést ezúttal is a fiatalok körében népszerű nyári fesztiválokon szeretnénk megvalósítani.

Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulhatunk generációnk médiatudatosságának növeléséhez, így a felnőtté válás kapuján átlépő korosztályt olyan ismeretekkel és készségekkel tudjuk felvértezni, amelyek segítik az eligazodást napjaink sokszor félrevezető információáradatában. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg (KA154-YOU-FFCD86F0).

mediatudatossag logo szines
Amennyiben érdekel a projekt, itt tudsz előzetesen regisztrálni:

{ BreezingForms : mediatudatossag }

 

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról