Barion Pixel

Lezárult az Értékteremtés a közösségi médiában c. projektünk

301641066 640297610764954 6494470796364578292 n
2021 őszén néhány lelkes fiatal segítségével az alapítványunk által is képviselt értékeket közvetítő filmek ajánlásába kezdtünk bele a különböző platformokon. Célunk az volt, hogy értékközvetítő tartalmakkal is hozzájáruljunk a közösségi média hírfolyamához Facebookon, Instagramon és TikTokon.

Ennek a remek projektnek értünk most a végéhez, amelyről mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nagyon sikeresnek bizonyult. Elérte ugyanis mindkét célját:

–       A kezdeményező fiatalok számos kompetenciája fejlődött a közös munka során, ilyen például a szervezőkészség, a kommunikáció, a csapatmunka (szociális készségek), a tolerancia és a digitális készségek.

–       Induláskor azt szerettük volna elérni, hogy legalább 1000 főt elérjünk az egyes ajánlóinkkal, amit mindegyik esetben bőven meghaladtunk, ennek köszönhetően pedig több százezer fiatal felé tudtunk értékes üzeneteket közvetíteni a különböző közösségi médiás platformokon.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a projekt végére 33 filmajánlót készítettünk, a különböző platformokon (Facebook, Instagram, TikTok) összesen több mint 107 ezer likeot kaptak a bejegyzéseink és összesen 1 millió 194 ezer megtekintésük volt TikTokon.

A filmek által több százezer fiatalhoz jutottunk el, akiket ezeknek köszönhetően megerősíthettük a hazaszeretet és hazáért való áldozatvállalás fontosságában (pl. a Szabadság, Szerelem, a Rettenthetetlen és A fegyvertelen katona c. film által), erősíthettük a történelmi ismereteiket (pl. a Velünk élő Trianon, az 1914, vagy a 133 nap c. dokumentumfilmek által), tanulhattunk a környezetvédelem jelentőségéről (pl. az Egy élet a Földön, az Özönvíz előtt és a Tisza nevében c. filmek által) , erősödhetett bennünk a szolidaritás érzése (pl. a Mindenki vagy a Forrest Gump c. film által), jobban megismerhettük az elnyomó rendszerek kegyetlenségeit és módszertanát (pl. az 1984, a Mások élete, a Tanú vagy a Besugó c. filmek kapcsán), jobban megérthették a minket körülvevő világot és annak abszurditását (pl. a Ne nézz fel, a Snowden vagy a Fegyvernepper c. filmek által), illetve tanulhattak a sztereotípiák leküzdésének fontosságáról (pl. a Tizenkét dühös ember film kapcsán).

Mindannyiunk számára értékes volt a közös gondolkodás és munka, melyet a jövőben sem szeretnénk abbahagyni, így várhatóan a későbbiekben is fogtok találkozni az oldalainkon filmajánlókkal.

Az elkészült szöveges ajánlókat itt találjátok: https://bit.ly/3AVXaow
A TikTokra készült kivágott jeleneteket pedig itt: https://bit.ly/3cwrjRP

A kezdeményezés az Európai Unió támogatásával valósult meg.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról