Barion Pixel

Lezárult a Mindszenty tanulmányi versenyünk

döntőI
Az április 22-ig döntővel véget ért a Magyarországi Mindszenty Alapítvány és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közös tanulmányi versenye. A középiskolásoknak meghirdetett, Mindszenty bíboros mint példakép című verseny döntőjébe az ország különböző részeiből és határon túlról is érkezett diákok mérték össze tudásukat és tettek tanúbizonyságot felkészültségükről, kreativitásukról és a bíboros iránti tiszteletükről.

A 2021/22-es tanév elején meghirdetett verseny első fordulójában egy esszét kellett írni a diákoknak Mindszenty bíborosról, amelyben minél nagyobb arányú személyes véleménnyel vegyítve kellett bemutatniuk, miért is lehet példakép hazánk utolsó hercegprímása a napjainkban is. A beérkezett dolgozatok között számos nagyon magas színvonalú, komoly kutatómunkát és önálló gondolatokat is felmutató pályamű volt, ezek készítői közül hívtuk be a legjobb 10 esszét megíró diákot. A döntőben nekik kellett bemutatniuk a tudásukat négy különböző feladatban a zsűri előtt, amelynek tagjai Kovács Gergely, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője, Ugron Imre, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány megbízott elnöke és Szőnyi Szilárd, a magyar jezsuiták Kommunikációs Irodájának vezetője volt.

A négy órán át tartó, színvonalas és szoros versenyt eredményező döntőben az alábbi sorrend alakult ki a dobogón:

1.     Kovács Emma (Bibó István Gimnázium, Kiskunhalas)

2.     Dömötör Hanna Júlia (Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, Szombathely)

3. Tengler Johanna (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma)

Ezúton is gratulálunk a dobogósoknak, akik a minden döntősnek kijáró könyvajándék mellett 100, 60 és 40 ezer forintos pénzjutalomban is részesültek. Egyben szintén gratulálunk a döntő minden többi résztvevőjének is!

A versenyt kezdeményező és lebonyolító két szervezet, a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány és a Mindszenty Alapítvány egyaránt bízik abban, hogy versenyünkkel kicsit rá tudtuk irányítani a figyelmet Mindszenty bíborosra, az ő szenvedésekkel, de egyben példaértékű cselekedetekkel teli életére!

Néhány kép az eseményről:

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról