Barion Pixel

Lezárult a Madách-versenyünk első fordulója

334379406 779558423042649 8785012458078816646 n
Február 28-án lezárult Madách Imre születésének 200. évfordulójára meghirdetett, Társadalmi és erkölcsi dilemmák Az ember tragédiájában c., középiskolásoknak szóló tanulmányi versenyünk első fordulója. Eddig a napig kellett elküldeniük a diákoknak a lehetséges három témakör egyikében megírt, komoly munkát igénylő, 15.000 és 20.000 karakter közötti pályaműt. Nagyon örülünk neki, hogy a várakozásainkat felülmúló, nagyon szép számú és magas színvonalú pályázat érkezett a megadott határidőig, komoly munkát adva ezzel az értékelést végző zsűrinek.

Tanulmányi versenyünket minden évben megszervezzük, a mostani témaválasztás célja az volt, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék a Tragédiát és komoly kérdéseket boncolgató elmélkedésre motiváljuk őket, olyan társadalmi és erkölcsi kérdéseket feszegetve, amik ma is aktuálisak, és akár a saját életünk folyamán is felmerülhetnek. A versenyünkre jelentkeztek Kőszegtől Nyíregyházáig, Nyergesújfalutól Kiskunhalasig az ország minden részéről, de mivel nem csak hazánk területén élő diákoknak hirdettük meg, hanem a Kárpát-medencei magyarság számára is, nagy örömmel tapasztaltuk, hogy határontúlról is több pályamű érkezett.

A következő hetekben fogja az irodalomtanárokból álló zsűri a dolgozatokat értékelni. Ez alapján mindenkit értesíteni fogunk legkésőbb március végéig arról, hogy bekerült-e a legjobb 10 közé, akiknek április 21-én Budapesten fogjuk megtartani a verseny döntőjét.

A verseny létrejöttét támogatták:

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról