Barion Pixel

kutat
A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány az Erasmus Plusz ifjúsági részvételi pályázat keretében nagyszabású felmérést végez a fiatalok közéleti aktivitása témakörében. A 2022-ben megvalósuló, több hónapos tevékenységünk során sok száz fiatallal fogunk találkozni, beszélgetni, programokat szervezni, és legfőképp felmérni azokat az okokat egy kérdőíves felmérés keretein belül, amelyek megmagyarázzák a generációnk inaktivitását az őket is érintő társadalmi és közéleti kérdésekben.

Célunk nem csak az okok felmérése, hanem a döntéshozók felé javaslattétel, hogy milyen intézkedésekkel lehetne ezen változtatni.

Alapítványunk kezdetektől fogva elkötelezett abban, hogy csak úgy lehet javítani a fiatalok élethelyzetét, csak úgy lehet hozzájárulni korosztályunk könnyebb boldogulásához, ha mi is aktív szereplői vagyunk a közéletnek, a minket érintő kérdéseknek. Ezért is elszomorító olvasni azokat az elemzéseket, amelyek egyöntetűen azt mutatják, hogy Európában, de hazánkban is alacsony a fiatalok részvétele a választásokon, vagy épp a különböző érdekvédelmi, társadalmi vagy politikai szervezetekben. Kutatásunkban ezért ennek okait fogjuk vizsgálni, és az eredményeket, illetve a helyzet javításához szükséges lépéseket tartalmazó tanulmányt a lehető legszélesebb körben szeretnénk terjeszteni.

A projekt az Erasmus Plusz program támogatásával (KA154-YOU-ED72BD3B) jön létre, a szervezés pedig fiatalok kezdeményezésével és részvételével zajlik.