Barion Pixel

 trikolor plakat
„A nemzeti színek körülölelnek” címmel pályázatot hirdet a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány. A verseny egyik célja az, hogy megmutassuk, milyen sok helyen köszönnek vissza a nemzeti színek a mindennapokban, másrészt pedig arra buzdítanánk a pályázókat, hogy maguk alkossanak kreatív kompozíciókat a piros-fehér-zöld színek felhasználásával.

Alapítványunk egyik legfőbb küldetése az, hogy megerősítsük honfitársainkban az összetartozás érzését. Jelenlegi versenyünk is ezt a célt szolgálja a magyarság egyik legfontosabb szimbólumának középpontba helyezésével. Ezek a mindannyiunk számára sokat jelentő nemzeti színek is azt jelképezik, hogy a Kárpát-medencei magyarság egy nagy közösség, rengeteg értékkel, közös múlttal, hagyománnyal, amelynek megtartására és megerősítésére szükség van.

Versenyünk a közösségi média felületén zajlik majd, amely biztosítja a határokon átívelő minél nagyobb publicitást. Biztatunk mindenkit, hogy akár ügyes megfigyeléssel, akár kreatív ötleteivel kapcsolódjon be pályázatunkba, hogy minél többféle módon csodálhassuk meg a nemzeti trikolór színeit.

Az alábbiakban a versennyel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk válaszokat adni.

Amennyiben további kérdéseitek lennének, keressetek minket az info@fiatalokanemzetert.hu e-mail címünkön, vagy Facebook-oldalunkon keresztül.

1.     Mettől meddig tart a verseny?

A versenyre nevezni máricus 22-től április 30-ig lehet. Ugyanakkor annak érdekében, hogy az utolsó pillanatban nevezőknek is legyen még idejük like-okat gyűjteni, a nevezés lezárulta után egy hétig még lehet szavazni. Az eredményhirdetés időpontja: május 7.

2.     Pontosan miről lehet képet küldeni?

Bármilyen általad készített kompozícióról vagy a természetben fellelhető dolgokról, ami a piros, a fehér és a zöld színeket tartalmazza. Lehetnek ezek használati tárgyak, ruhadarabok, festett körmök, virágok, gyümölcsök, zöldségek stb.

3.     Olyannal is lehet nevezni, amikor a három szín más által mesterségesen lett összetéve?

Nem, olyan képeket nem tudunk elfogadni, amelyek mesterségesen lettek előállítva más által (pl. boltban vásárolt kokárda, nemzeti lobogó egy épületen, stb.)

4.     Mikor kerül(nek) ki a nevezés(ek) az oldalra?

A képeket beérkezési sorrendben fogjuk megosztani az oldalunkon. Egy nevezés egy posztot jelent.

5.     Hogyan lesz egy nevezés érvényes?

Az induló elküldi privát üzenetben az Alapítvány Facebook-oldalának vagy e-mailben (info@fiatalokanemzetert.hu) az alkotásáról készült képet és ahhoz egy rövid leírást, hogy milyen elemekből készítette. A leírás azért is fontos, mert egyes esetekben jól jöhet külön magyarázat a kompozíciókhoz. Ez egy bejegyzésben kerül ki a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány oldalára és egy nevezésnek fog megfelelni.

6.     Egy ember több nevezést is leadhat?

Igen, több kompozícióval is indulhat egy ember, valamint az sem kizáró ok, ha valaki más már készített ahhoz hasonlót. Ezeket külön nevezésként fogjuk értékelni, mindegyik esetében külön ismertető leírást szükséges küldeni.

7.     Ki indulhat a pályázaton?

Határon innen és határon túl, kortól függetlenül bárki indulhat a versenyünkön.

8.     Mi alapján dől el, hogy ki nyeri a versenyt?

Közönségkedvencet fogunk díjazni: amelyik képre a legtöbb kedvelés (szavazat) fog érkezni, az nyeri a versenyt.

9.     Lehet like-okat gyűjteni ismerősi körben, csoportokban, stb?

Igen, már csak azért is, mert az Alapítványunk egyik célja a versennyel, hogy minél több ember láthassa ezeket az alkotásokat.

10.  Láttam, hogy az alapítványnak van Instagram-oldala is, az ottani képkedvelések is számítanak?

A képek ki fognak kerülni az alapítvány Instagram oldalára is, de a verseny szempontjából csak a Facebookon érkező like-okat vesszük figyelembe. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy nem lenne igazságos az instagramos kedveléseket is beleszámolni, mert lehet, hogy ugyanazok az emberek kedvelnék mindkét helyen a képeket, de egyéb igazságtalanságot is okozhatna ez a módszer.

11.  Mikor lesz eredményhirdetés?

Eredményhirdetés május 7-én lesz. A nyertes nevét és képét újra közzé fogjuk tenni az oldalunkon, valamint felvesszük velük a kapcsolatot privát üzenetben.

12.  Mi történik, ha döntetlen eredmény születik?

Döntetlen esetén a nyereményt megkapja külön mindenki, aki az első helynek megfelelő, tehát a legmagasabb számú kedvelést kapta.

13.  Mit tartalmaz a nyeremény?

Kizárólag magyar termelőktől vásárolt, minőségi termékeket fog tartalmazni az ajándékcsomag, 20.000 forint értékben.

14.  Hogyan kapja meg a győztes a nyereményt?

Kapcsolatfelvétel után egyénileg egyeztetünk a csomag átadásának módjáról.