Barion Pixel

1
A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány célja az értékteremtés és értékközvetítésen túl, hogy közösséget építsünk. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a hasonló gondolkodású és értékrendű fiatalok megtalálják egymást és kialakuljanak emberi kapcsolatok, barátságok.  Ezért is igyekszünk – a lehetőségeinkhez mérten – olyan alkalmakat szervezni, amikor a Baráti Körünk tagjaival és egyéb érdeklődő fiatalokkal lehetőségünk van a személyes találkozásra, régi kapcsolatok megerősítésére, új kapcsolatok kialakítására, a gondolatok megosztására, egyszóval csapatépítésre.

A járványhelyzet ugyan az előző évben nem tette lehetővé szokásos csapatépítő rendezvényünk megrendezését, de idén októberben végre erre is sort tudtunk keríteni. Az izgalmas programoknak hála szép számmal jöttek hozzánk fiatalok az ország közepén található Kecelre Zalából, Vasból, Csongrádból, Hevesből, Veszprémből, Budapestről, a nemzet szívéből, valamint az ország más részéből is.

Sokan már péntek este megérkeztek, és egy finom vacsora és egy jópofa sör mellett remek hangulatban beszélgettek, hisz rég volt már hasonló alkalom. Az este folyamán a részt vevő fiataloktól már számos új ötlettel és építő jellegű kritikával gazdagodhatott az Alapítványunk.

A szombat délelőtti programoknak a Pintér Művek Haditechnikai Park adott helyet, ahol a XX. század komplett fegyverzete közt játszhattak a résztvevők lézerharcot. A játék önmagában is izgalmas, csapatépítő jellegű, de még emlékezetesebbé tette az, hogy régi harckocsik és egyéb járművek között zajlott a küzdelem. Aki pedig a játékban nem kívánt részt venni, annak lehetősége volt bejárni a szobor- és haditechnikai parkot és megtekinteni a helyszínen kialakított fegyvermúzeumot és makettházat, ahol számos új információval bővíthették tudásukat.

A körülbelül 2 órás játék után a helyi „Old Bikers Club” motoros kocsmába vezetett utunk, ami a délutáni és esti programok állandó helyszíne volt. Az ebédre érkezőket disznótoros fogadta, amit mindenki jóízűen fogyasztott, és meg is adta a kellő lendületet a későbbi megmérettetésekre. Igény szerint mindenki választhatott: volt Nagy-Magyarország kirakóverseny, sörpong, póker, valamint darts-, pingpong-, és snapszerbajnokság is. A versenyek arra is lehetőséget adtak, hogy azok is megismerkedjenek egymással, akik most találkoztak először, illetve hogy akik már ismerték korábbról egymást, azok is tudják ápolni a kapcsolatukat, mindezt pedig vidám, játékos körülmények között.

Este 6 órakor az asztaloknál húsleves és töltött káposzta várta a résztvevőket. A fenséges vacsorát követően sor került a nemzeti kvízre, amely során műveltségi, honismereti és logikai feladványokban csillogtathatta meg tudását mindenki. Célunk a kvízzel is a történelmünk eseményeinek felidézése, illetve az eddigi ismereteink bővítése volt. Ezután pedig eluralkodott a kötetlen bulihangulat, és ténylegesen a szórakozásé lett a főszerep. Örülünk, hogy az ország számos részéből sokan el tudtok jönni az eseményre, és hogy a visszajelzések alapján az esemény be tudta tölteni a célját. Bízunk benne, hogy minél hamarabb folytatás következik.

Egy kis ízelítőnek a hétvége hangulatából hoztunk pár képet, amiket meg lehet tekinteni: