Barion Pixel

Kiskőrösi Wass Albert-esttel indult újra értékközvetítő előadássorozatunk

IMG 5003

Közel 9 hónapos kihagyás után Rékasi Károly Wass Albert-estjével tért vissza a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány értékközvetítő előadássorozata. Helyszínként Kiskőrös városát választottuk, amely kapcsán Rékasi színművész úgy fogalmazott: „Van abban valami egyedi és szimbolikus, hogy Petőfi Sándor szülőházától 50 méterre elevenedik meg újra ez a rengeteg értékes üzenetet hordozó est.”

Ráadásul nemcsak a helyszín, hanem az időpont is szimbolikus volt, ugyanis június 3-án, a nemzeti összetartozás napjának előestéjén került sor az eseményre.

A Szerelmem, Erdély címet viselő egyszemélyes színműben az erdélyi írónk számos híres verse, vagy művének egyes részletei hangoznak el Rékasi Károly tolmácsolásában, de nagy hangsúlyt kapnak a darabban Wass Albert különböző életszakaszaiban a feleségeinek írodott levelei is, amelyeken keresztül nemcsak az író személyes érzéseibe nyerhetünk bepillantást, hanem honvágyába, nemzetéhez és hitéhez való feltétlen ragaszkodásába is.

Rékasi Károly elődása Kiskőrös kulturális élete újraindításának része is volt, amire nagy szükség is van, hiszen egy ilyen, nehézségekkel és gyötrelmekkel teli időszak után fontos, hogy mielőbb visszaálljon az élet a régi körforgásába. Elengedhetetlen, hogy újra átéljünk közösségi élményeket és újra részesei lehessünk olyan eseményeknek, amelyek fontos értékeket hordoznak magukban. Utóbbi maradéktalanul megvalósult az este folyamán, elég volt csak ránézni a távozó közönség arcára és a nekünk, szervezőknek szánt köszönő mondataikat meghallgatni.

[widgetkit id=56]

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról