Barion Pixel

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány lelkes fiatalokkal együttműködve egy új tevékenységbe kezd 2023 szeptemberétől, amelynek keretében kihalófélben lévő, ősi foglalkozásokat szeretnénk bemutatni videókkal a közösségi média felületein keresztül. A Fiatalok az értékteremtő médiáért III. elnevezésű projekt keretein belül a Kárpát-medence különböző településein fogunk felkeresni olyan embereket, akik olyan foglalkozásokat űznek, amelyek ma már sajnos eltűnőben vannak, ugyanakkor érdekesek, és egyben fontos lenne, hogy ezt a tudást dokumentáljuk és bemutassuk minél több embernek.

Nem előzmény nélküli a mostani ötletünk, hiszen a korábbi időszakban a mostani projektben részt vevő és más fiatalokkal együtt már számos értékteremtő tartalmat készítettünk a közösségi média különböző platformjaira. Az egyikben olyan filmeket ajánlottunk az emberek figyelmébe, amelyeknek mély és elgondolkodtató mondanivalója van, ezután pedig érdekes, információgazdag, de egyben szórakoztató kvízek segítségével igyekeztünk elősegíteni, hogy fontos nemzeti ünnepekről, emléknapokról gyarapodjon az emberek tudása és ezáltal is minél több értékes tartalom jusson el a közösségi média felületein a fiatalokhoz és kevésbé fiatalokhoz. A korábbi és a mostani tevékenységünket is az motiválja, hogy nap mint nap szembesülünk azzal, hogy milyen hatalmas mértékben fogyasztják a közösségi platformok tartalmait az emberek, ugyanakkor sajnos nagyon kevés valóban értékes és hasznos tartalom található azokon. Bízunk benne, hogy munkánkkal egy kicsit hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ez változzon.

A most induló projektünkben havonta 1, összesen 11 videó készül az eltűnőfélben lévő mesterségekről és azok talán utolsó gyakorlóiról, amelyeket igyekszünk majd a lehető legszélesebb körben terjeszteni. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.