Barion Pixel

Katyn

Katyn
A film a II. világháború egyik tragikusabb fejezetét mutatja be, melynek elszenvedője a testvéri lengyel nép volt. Az esemény tragikumát nemcsak a kegyetlenül kivégzett kb. 20.000 lengyel értelmiségi adja, hanem az is, hogy a szovjet propaganda közel 50 évig próbálta a németekre terelni az elkövetés bűnét, mely idő alatt nem lehetett még csak beszélni sem őszintén erről a tragédiáról.
Egy nemzet megtörésének legbiztosabb módja, ha annak vezetőit, az értelmiséget likvidálják, ezt tették a szovjetek 1940 tavaszán a katyni erdőkben szabályos népirtást végrehajtva. A film egy nagyon fontos mű, a maga reális ábrázolásmódjával, az áldozatok és a családtagjaik szenvedéseinek bemutatásával, ill. az 50 évig elhazudott és elhallgatott történelmi eseményre való figyelemfelhívással.

Hétről hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi cikkeinket is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról