Barion Pixel

5


A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány általános és középiskolai vándorkiállítást indít útjára lelkes fiatalok bevonásával. A csodálatos Kárpát-medence című kezdeményezésünk célja, hogy a fiatal generáció is minél jobban megismerkedjen e gyönyörű természeti egység látnivalóival, magyarsághoz kapcsolódó fontos történelmi helyszíneivel. Az első fordulóban 12 állomásos vándorkiállítás az Európai Szolidaritási Testület támogatásával jön létre, a szervezésben pedig olyan fiatalok vesznek részt, akik a kiállításunk alapját adó 2021. januári fotópályázatunkon is indultak.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a téma, amely a 2022-es falinaptárunk tematikáját is adta, milyen sok pozitív visszajelzést váltott ki. Ennek egyik legjobb mércéje, hogy kalendáriumunkat rengeteg országból rendelték, az Egyesült Államoktól Szingapúrig, Svédországtól Luxemburgig, és persze itthon, valamint a külhoni magyarok körében is nagyon szépen fogyott. Mindennek köszönhetően széles körbe juthatott el az átadni kívánt üzenet: a Kárpát-medence egy fantasztikus hely, tele szebbszél szebb látnivalókkal. Ezért is örülünk, hogy üzenetünk terjesztése most ezzel a vándorkiállítással is folytatódik.

A kiállításon a Kárpát-medence 17 tájegysége mutatkozik be, mindegyik 5-5 képpel és rövid szöveges leírással. Bízunk benne, hogy a képek külön-külön, és a kiállítás összessége is erősíteni fogja a diákokban és tanárokban a magyarsághoz tartozás büszke érzését és egyben motiválja őket arra, hogy minél több helyet meglátogassanak a kiállításon látottak közül.

Fiatalok a Nemzetért Alapítvány