Barion Pixel

Intenzív képzés Budapesten fiataloknak

21 középiskolás diák mélyülhetett el a társadalmi részvételi tevékenységek különböző szintjeiben. Többek között olyan szituációkban próbálhatták ki magukat, amikor csak látszólag vesznek részt bármiben is, odáig, amikor a teljes döntési folyamatban benne vannak a fiatalok. A gyakorlatias tréningen többek között egy textilipari példát boncolgatva próbálták megfejteni, hogy milyen felelőssége van az egyénnek, hogyan indíthat el változást. Az Aktív Ifjúság III. című projektünk lényege, hogy fiataloknak hangsúlyozzuk a közéleti aktivitás fontosságát, ennek a folyamatnak a része volt ez a 2 napos intenzív képzés, ahol 21 érdeklődő fiatalnak szerveztünk foglalkozásokat a témakörben.

Persze igyekeztünk feldobni az eseményt olyan helyszínek meglátogatásával is, amelyek kötődnek a témakörhöz is: ellátogattunk az Országházba, amely a demokratikus döntéshozatal egyik nagyon fontos helyszíne és fontosnak tartottuk, hogy mind a helyszínnel, mind a ott zajló folyamatokkal jobban megismerkedjenek a diákok. Emellett a Terror Háza meglátogatására esett a választásunk, amely a téma szempontjából szintén egy fontos helyszín, hiszen bemutatja, hogy milyen szörnyűségekhez vezet az, ha diktatórikus rendszerek kerülnek hatalomra.

A folytatásban ismét vidéki kollégiumokba fogunk ellátogatni a fiatalokhoz, majd pedig a végén egy újabb intenzív képzési hétvégével zárjuk azt. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg (2023-1-HU01-KA154-YOU-000124684).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról