Barion Pixel

collage11Az év végéhez érve eljött az ideje, hogy összefoglaljuk, miként telt az idei esztendőnk. Tevékenységünket 2020-ban is abban a szellemben végzetük, amit az Alapítványt létrehozó lelkes fiatalok megálmodtak: szívügyünk történelmi, kulturális hagyományaink ápolása, őseink emlékének megőrzése, a tudományos és kulturális élet gazdagítása, az ezt szolgáló rendezvények szervezése, támogatása.

Ez alapján igyekeztünk idén is minél szélesebb körben végezni a tevékenységeinket, azonban a járványhelyzet a mi lehetőségeinket is korlátok közé szorította. A szűkös anyagi forrásaink és a pandémia ellenére is próbáltunk minél aktívabbak maradni, amelyet az alábbi összefoglaló is bizonyít.

 Rékasi Károly Szerelmem, Erdély című irodalmi estje

Rékasi Károly színművész Wass Albert-estje egy olyan kiemelkedő produkció, amelyet szeretnénk minél több településre elvinni, hogy az az érték, ami nagy írónk műveiben rejlik, egyre több emberhez eljusson. Sajnos a járványhelyzet e téren is keresztülhúzta a számításainkat, így csak egy – teltházas, pótszékezett – előadást tudtunk szervezni. Amennyiben 2021-ben lehetséges lesz, számos más hazai városban szeretnénk megvalósítani ezt a műsort. 

Az előadásról írt beszámolónkat itt olvashatjátok:

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/31-rekasi-karoly-szerelmem-erdely-cimu-irodalmi-est-kecelen-2020 

Trianoni Történetek

Alapítványunk ezzel a címmel indított múltidéző ismeretterjesztő kampányt. A 100. évforduló kapcsán szemléltető élethelyzetek bemutatásával hívtuk fel a figyelmet: soha nem feledhetjük, hogy a mi felmenőink is kerülhettek volna a történetek szereplőihez hasonló helyzetbe, ezért is kell szolidaritást mutatnunk külhoni testvéreinkkel.

Elindítottuk a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány honlapját

2020 nyarán belefogtunk egy saját honlap üzemeltetésébe, hogy ezen a felületen is hírt tudjunk adni az aktuális híreinkről, eseményeinkről. Érdemes böngészni az oldalt, hiszen a beszámolókon túl könyv-, zene- és filmajánlókat is feltöltünk, valamint a hírlevelünkre feliratkozni és a Baráti Körbe jelentkezni is itt tudtok.

A honlapunk elérhetősége:

https://fiatalokanemzetert.hu/ 

Kulturális ajánlók

Kulturális tevékenységünk részeként könyv-, zene- és filmajánlókat készítünk. Olyan műveket igyekszünk mindenki figyelmébe ajánlani, amelyek segítik az értékközvetítési missziónkat. 

Az ajánlóinkat kategóriákra bontva megtaláljátok a honlapunkon az “Ajánló” menüpont alatt: 

https://fiatalokanemzetert.hu/ 

Előadások Berecz Andrással

Berecz András személye, munkássága hatalmas érték, melyet fontosnak tartunk, hogy minél többen megismerjenek. Ennek érdekében szerveztünk neki mi is előadásokat, sajnos a járványhelyzet miatt csak korlátozott számban. Ugyanakkor 2021-es terveink között szerepel vele egy előadássorozat, bízunk benne, hogy a vírushelyzet ezt mielőbb megvalósíthatóvá teszi. Addig is itt olvashatóak beszámolók a mármegtartott előadásairól: 

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/120-berecz-andras-eloadas-szecsenyben 

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/121-berecz-andras-eloadasa-kiskunhalason 

Magyarnak lenni büszke gyönyörűség – Megjelent Alapítványunk 2021-es falinaptára

Alapítványunk kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan kiadványokat készítsünk, amelyek nemzeti értékeket közvetítenek. Így készült el a 2021-es falinaptárunk, amelyben a címet alátámasztva minden hónapnál egy-egy nemzeti értéket, büszkeséget mutatunk be szövegesen és képekkel illusztrálva. Nagy örömünkre számos könyvesbolt és egyéb árusítóhely is elismerő szavak kíséretében árulja a naptárunkat, így sok száz, ha nem ezrekhez jutott el annak üzenete. 

További részletekről itt olvashattok a naptárral kapcsolatban, valamint bele is lapozhattok:

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/123-magyarnak-lenni-buszke-gyonyoruseg-megjelent-az-alapitvanyunk-2021-es-falinaptara 

Agytorna a karanténban – Elindult az I. FNA Honfoglaló Bajnokság!

A kezdeményezésünk célja – alapítványunk alapértékeivel összhangban -, hogy egyszerre fejlesszük a tudásunkat, építsünk közösséget, mindezt pedig a járványhelyzetben is kivitelezhető módon, online tegyük meg. 

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/171-agytorna-a-karantenban-indul-az-i-fna-honfoglalo-bajnoksag 

Elindult a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány Baráti Köre!

Alapítványunk kuratóriuma úgy döntött, hogy a tevékenységünk szélesítése érdekében életre hívja a Baráti Körünket. Kezdeményezésünk egyik célja, hogy közösséget hozzunk létre azokkal emberekkel, akik szimpatizálnak Alapítványunk céljaival és munkásságával. Másrészről úgy gondoljuk, hogy a velünk szimpatizálók által szélesebb körhöz juthat el munkásságunk; segítségükkel híreink, eseményeink és felhívásaink nagyobb hatást tudnak kiváltani a magyar társadalomban. Nagyszerű visszaigazolás számunkra, hogy a Baráti Kör indulása óta egyre többen tisztelnek meg bennünket érdeklődésük és jelentkezésük által.

További részletekről és a jelentkezésről itt olvashattok:

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/172-legyel-te-is-a-fiatalok-a-nemzetert-alapitvany-barati-korenek-tagja 

Már az Instagramon is jelen vagyunk!

Elindítottuk az Instagram-oldalunkat, hogy ennek a felületnek az előnyeit is kihasználva minél több emberhez el tudjunk jutni.

Részletek:

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/242-mar-az-instagramon-is-jelen-vagyunk-kovess-minket-ott-is 

Rászorulóknak adományozott Alapítványunk

Adni jó, a rászorultakat segíteni pedig kötelesség, ha arra lehetőségünk van. Ez a hitvallás vezérelt minket, amikor a Fiatalok a Nemzetért Alapítvánnyal a karácsony előtti napokban segítségre szoruló családokat ajándékoztunk meg.

Az adományozással kapcsolatos további részleteket és a készített képeket itt tudjátok megnézni:

https://fiatalokanemzetert.hu/tevekenysegunk/243-raszoruloknak-adomanyozott-alapitvanyunk 

Mint ahogy fentebb is írtuk, sajnos az idei évben csökkentett üzemmódban tudtunk működni, így számos tervünket nem tudtuk megvalósítani, azonban a lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk tevékenyek maradni. Bízunk benne, hogy jövőre tovább folytathatjuk a missziónkat és több alkalmunk lesz találkozni veletek is.

Tartsatok velünk! 🙂