Barion Pixel

Idén is folytattuk a hősök napi hagyományunkat: honvédek sírjait tettük rendbe

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is ellátogattunk a Fiumei úti sírkertbe, hogy segítőinkkel, barátainkkal karöltve nemzetünk hőseinek sírjait tegyük rendbe. Az alapítványunkkal fontosnak tartjuk, hogy számos egyéb kulturális tevékenységünk mellett az őseink emlékét is méltó módón megőrizzük. Ezért ismét felkerestük a Nemzeti Örökség Intézetét, hogy jelöljenek ki számunkra olyan sírhelyeket, amelyekre ráfér némi plusz gondozás.

Ennek keretében idén is elsősorban a ’48-49-es szabadságharc honvédeinek, illetve az I. világháború hadi vezetőinek sírjait tisztítottuk meg. Kefékkel és rongyokkal a piszkot eltávolítottuk, majd kigyomláltuk, új virágokat ültettünk és végül nemzeti színű szalaggal díszítettük őket, hogy a hazánkért nagy áldozatot vállaló honvédek végső nyughelye méltó legyen számukra.

Nagy lelkesedéssel végeztük a munkánkat és jó volt megtapasztalni a képeken is látható szembeötlő különbséget. Örülünk neki, hogy ezáltal mi is kicsit hozzájárulhattunk őseink emlékének ápolásához és leróhattuk tiszteletünket hősök napja alkalmából.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról