Barion Pixel

Idén is folytattuk a hősök napi hagyományunkat: honvédek sírjait tettük rendbe

Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is ellátogattunk a Fiumei úti sírkertbe, hogy segítőinkkel, barátainkkal karöltve nemzetünk hőseinek sírjait tegyük rendbe. Az alapítványunkkal fontosnak tartjuk, hogy számos egyéb kulturális tevékenységünk mellett az őseink emlékét is méltó módón megőrizzük. Ezért ismét felkerestük a Nemzeti Örökség Intézetét, hogy jelöljenek ki számunkra olyan sírhelyeket, amelyekre ráfér némi plusz gondozás.

A szabadságharc 175. évfordulója kapcsán ezúttal kifejezetten 1848/49-es katonák, honvéd vezetők sírjait tisztítottuk meg. Kefékkel és rongyokkal a piszkot eltávolítottuk, majd kigyomláltuk, új virágokat ültettünk és végül nemzeti színű szalaggal díszítettük őket, hogy a hazánkért nagy áldozatot vállaló honvédek végső nyughelye méltó legyen számukra.

Nagy lelkesedéssel végeztük a munkánkat és jó volt megtapasztalni a képeken is szembeötlő különbséget. Örülünk neki, hogy ezáltal mi is kicsit hozzájárulhattunk őseink emlékének ápolásához és leróhattuk tiszteletünket hősök napja alkalmából.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról