Barion Pixel

Forrest Gump

245422628 199895882274165 4095743748402234142 nA méltán híres és népszerű Forrest Gump című filmet ajánljuk megtekintésre, amely 1995-ben Oscar-díjat is nyert. A története – amely egyszerre szívmelengető, megható és szomorú, meseszerű és valóságot ábrázoló – egy szellemileg visszamaradott férfiről szól, végigkísérve életét, vissza-vissza emlékezve a múlt eseményeibe. A film drámája, humora és romantikája egyaránt időtlen klasszikussá teszi a művet.

A benne elhangzó bölcsességek sora szállóigévé váltak. (Például: „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.” „Az a hülye, aki mondja.”) Az egyszerűség, ártatlanság, tiszta szívűség, a másik emberen való jó szándékú segítőkészség mind olyan értékek, amelyeket a főszereplőn keresztül felvonultat előttünk a film. Így válik valóban tanulságos, megható és vicces alkotássá, amely joggal tartozhat bele a „kötelezően” megnézendő alkotások sorába.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

 

 

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról