Barion Pixel

fegyvernepper
Kevés olyan film van a palettán, amelyről egyszerre állítható, hogy akcióban és izgalomban gazdag, elgondolkozásra késztető üzenettel bír, ráadásul valós események alapján készült. Nos, ezekkel a jelzőkkel egyszerre jellemezhető a Fegyvernepper c. film, amely a rendezői minőség és a szereplői karakterek közönség felőli elvárásait magas szinten kielégíti, ugyanakkor betekintést nyújt számunkra a világban zajló háborúk színfalai mögé, képes megértetni a politikai események összefüggéseit, és választ adhat a számunkra sokszor érthetetlennek mutatkozó dolgok kérdéseire.

Sokatmondó a film záró információja: „A világ legnagyobb fegyverszállítói az USA, Anglia, Oroszország, Franciaország és Kína. Egyben ők az ENSZ BT-nek öt állandó tagjai is.” Az élet paradoxona…

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).