Barion Pixel

Ezúttal Nyíregyházán tartottunk sikeres kollégiumi foglalkozást

Újabb állomásához érkezett az Aktív Ifjúság III. elnevezésű projektünk, amelynek keretein belül ezúttal a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium AJTP Kollégiumában tartottunk egy sikeres és jó hangulatú programot. A foglalkozásunk célja, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalokat aktívabbá tegyük társadalmilag, ennek érdekében egy színes és változatos programmal készülünk minden egyes ilyen alkalomra. A résztvevő körülbelül 60 diák megtekinthette a projekthez készült informatív kiállításunkat, kitölthették a témához kapcsolódó érdekes kvízt, illetve részesei lehettek egy közéleti vitajátéknak, amelyben érintettük a civil szervezeteket, a diákönkörmányzatokat és a választói korhatárt is. Mindezek után meghívott vendégekkel folytattuk a téma feldolgozását, így került sor Tóth Máté előadására, aki a Tibi atya brand alapítójaként vált ismertté, de azóta több fiataloknak szóló edukatív könyvet írt, most pedig saját példákkal támasztotta alá, hogy miért érdemes már egy középiskolás fiatalnak is az érdeklődésének megfelelő közösség tagjává válni, vagy nyomon követni a világ eseményeit.

A záró részben az ún. élő könyv játék keretein belül, csoportokra osztva beszélgettek a fiatalok döntéshozókkal és fiatalokkal foglalkozó szakemberekkel. Vendégeink voltak ebben a részben Nagy Szabina és Lengyel Máté önkormányzati képviselők, Galambvári Gergely Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöke, Matolcsi Judit, a Human-net Alapítványtól, illetve Barabás Zsuzsanna, a Nagykállói Ifjúsági Egyesület vezetője.

Ezúton is köszönjük a fiatalok érdeklődését, nyitottságát, bízunk benne, hogy sok hasznos és számunkra is motiváló dolgot hallottak, olvastak a körülbelül 3 órás foglalkozás alatt, ezzel hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy a közéletre, önkéntességre, civil szervezetekben való részvételre nyitottabban és tudatosabban tekintsenek.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról