Barion Pixel

Esterházy-verseny: versenykiírás és versenyszabályzat

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány elkötelezett abban, hogy minél több fiatallal ismertessünk meg olyan személyeket, akik élete, munkássága mintául szolgálhat mindannyiunknak. Ennek jegyében a három szervezet közösen hirdeti meg az „Esterházy János mint példakép” című tanulmányi versenyünket, hogy ezzel is minél több ember figyelmét irányítsuk a felvidéki mártír politikusra, példaértékű felelősségtudatára, hazaszeretetére és börtönéveiben megélt törhetetlenségére.

A jelentkezés és a részvétel feltételei: A versenyre valamennyi 14 év feletti Kárpát-medencei középiskola nappali tagozatos tanulója jelentkezhet egy esszé megírásával és beküldésével. 

Az első fordulóban a versenyre nevezni kívánó diákoknak egy minimum 15.000, maximum 20.000 karakter hosszú (szóközökkel) esszét kell megírniuk, amelynek címe: „Esterházy János mint példakép”. A felkészüléshez javasolt irodalmat a Gyakran Ismételt Kérdések c. dokumentum tartalmazza.

A Versenybizottság pontozza a beérkezett esszéket, kiemelt figyelmet fordítva azok egyediségére, arra, hogy milyen mértékben tartalmazzák a szerző saját gondolatait.

Az első forduló részletes leírása a www.fiatalokanemzetert.hu/esterhazyverseny oldalon, a Gyakran Ismételt kérdések cikkben olvasható.

A második, döntő fordulóban az a 10 tanuló vehet részt, akiket a versenybizottság az első forduló eredménye alapján a döntőre behív. Itt a háromtagú zsűri előtt szóban kell bemutatniuk Esterházy János élete kapcsán a tudásukat, ezúttal is kiemelten értékeljük majd az egyéni gondolatokat.  

A versenyen való részvétel kizáró okai: Amennyiben a tanuló megfelel a jelentkezés és a részvétel feltételeinek, a versenyen való részvételének kizáró oka nincsen.

A nevezés módja, határideje: Az első fordulóra a tanulók az esszé beküldésével jelentkezhetnek, amelynek határideje 2024. február 28. Az esszéket elektronikus, gépelt formában kell eljuttatni az info@fiatalokanemzetert.hu e-mail címre. 

Az esszéhez kérjük az alábbi adatok mellékelését:

  • A szerző neve
  • Életkora
  • Oktatási intézménye
  • Tanulmányi évfolyama
  • E-mail címe, telefonszáma
  • Felkészítő tanár neve
  • Felkészítő tanár e-mail címe, telefonszáma

Minden beérkező esszére visszaigazolást küldünk.

Nevezési díj: nincs

A továbbjutottak értesítésének módja az első fordulóból: E-mailben, szükség esetén telefonon

Az eredmények közzétételének módja: Az első forduló eredményeit 2024. március 31-ig hozzuk nyilvánosságra honlapunkon illetve Facebook-oldalunkon. A döntő eredményét annak helyszínén hirdetjük ki, az eredményt web- és Facebook-oldalunkon is közzétesszük.

A döntő várható időpontja és helyszíne: 2024. április 16. (kedd), Budapest

Díjazás:

1. helyezett: 100.000 Ft értékű pénzjutalom, illetve a 3 szervező szervezet és más felajánlók ajándéktárgyai

2. helyezett: 60.000 Ft értékű pénzjutalom, illetve a 3 szervező szervezet és más felajánlók ajándéktárgyai

3. helyezett: 40.000 Ft értékű pénzjutalom, illetve a 3 szervező szervezet és más felajánlók ajándéktárgyai

A 4-10. helyezettek részére könyvutalvány, versenyzőnként összesen 20.000 Ft értékben.

Minden nevező emléklapot kap, a döntősök pedig oklevelet a helyezésük alapján.

A szervezők elérhetősége: e-mail címe: info@fiatalokanemzetert.hu., telefon: +36205709244

Gyűjtőoldal a versennyel kapcsolatos összes információvalwww.fiatalokanemzetert.hu/esterhazyverseny 

Adatkezelési tájékoztató: A nevezőknek az esszé beküldésével egyidejűleg hozzá kell járulniuk a versennyel kapcsolatosan megadott személyes adataik kezeléséhez. Kérjük, a nevezéshez kapcsolódó e-mailbe írják bele: „Az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok, hogy a versennyel összefüggésben megadott személyes adataimat a tájékoztató alapján kezeljék.”

Budapest, 2023. szeptember 14.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról