Barion Pixel

„Erdők mélyén, házak udvarán” gyermek- és ifjúsági rajzpályázat

erdok melyen2A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot hirdet az állat- és környezetvédelem témakörében.

Az Erdők mélyén, házak udvarán elnevezésű pályázatra 4 különböző korosztályos kategóriában 5 és 18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek. Rajzaiknak a Kárpát-medencében természetes körülmények között vagy a ház körül élő állatokkal, növényekkel, a természettel, vagy állatvédelemmel és környezetvédelemmel kell kapcsolatban lenniük.

Alapítványunk vallja: minden hazáját szerető ember számára alapvetőnek kell lennie, hogy nemcsak történelmi és kulturális örökségünket kell megvédenünk és továbbörökítenünk, hanem a minket körülvevő természeti környezetet is. Ez az alapgondolat vezérelt minket a kezdeményezésünk kitalálásakor. Bízunk benne, hogy pályázatunk segítség lesz abban, hogy már a legfiatalabbak is elinduljanak azon az úton, amely által értékelni és védeni fogják a minket körülvevő élővilágot.

Versenyünket határon belül és határon túl élő gyerekeknek és fiataloknak egyaránt meghirdetjük, ezzel is mutatva, hogy a határok nem gátolhatják a nemzetünk közös jövőjével kapcsolatos ügyeket.

A rajzpályázatunk szakmai és a közönségdíjas díjazottjai is értékes nyereményekben részesülnek.

 

Az alábbiakban a versennyel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk válaszokat adni.

Amennyiben további kérdéseitek lennének, keressetek minket a rajzpalyazat.fna@gmail.com e-mail címünkön,vagy Facebook-oldalunkon keresztül.

 

1.     Mettől meddig tart a verseny?

A versenyre nevezni 2021. május 10-től 2021. június 18-ig lehet. Eredményhirdetés 2021. augusztus 9-én lesz.

2.     Mi alapján dől el, hogy ki nyeri a versenyt?

A határidőig beérkezett pályázatokból a szakmai zsűri fogja kiválasztani korcsoportonként a legjobbakat, emellett pedig facebookos szavazás segítségével kiválasztjuk a közönségdíjasokat is.

3. Miként fog zajlani a közönségdíjasok kiválasztása, a facebookos szavazás?

A határidőig beérkezett pályaművekből kiválasztásra kerül a 100 legszebb rajz, amelyeket 2021. június 28. és 2021. július 30. között teszünk a közzé a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány Facebook-oldalán. Ezekre a posztokra kedveléseket is lehet gyűjteni, a három legtöbb kedvelést kapó nevezés kap első, második és harmadik helyezettnek megfelelő díjat a közönségdíjas kategóriában.

Annak érdekében, hogy az oldalra később kikerülő nevezésekre is legyen még idő lájkokat gyűjteni, a megosztások lezárulta után egy hétig még lehet szavazni (július 31. – augusztus 6.). Az eredményhirdetés időpontja: 2021. augusztus 9.

4.     Pontosan miről lehet rajzot küldeni?

Bármilyen, a Kárpát-medencében természetes körülmények között vagy a ház körül élő állatokról, növényekről, a természetről, valamint állatvédelemmel és környezetvédelemmel kapcsolatos rajzokat is lehet készíteni A4-es és A3-as méretű lapra.

5.     Milyen eszközöket használhatok a rajzhoz?

Készülhet grafittal, színes ceruzával, tollal, zsírkrétával, filctollal és festékkel is. Lehetnek színesek és egyszínűek is.

6.     Hogyan lesz egy nevezés érvényes?

Az induló vagy hozzátartozója (illetve a gyermek rajztanára/az intézmény egy képviselője) elküldi privát üzenetben az Alapítvány Facebook-oldalának vagy e-mailben (rajzpalyazat.fna@gmail.com) az alkotásáról készült jpeg formátumú fotót vagy scannelt képet, leírja a készítő nevét és életkorát, születési dátumát, valamint a rajzhoz egy rövid leírást. A leírás azért is fontos, mert egyes esetekben az értelmezéshez jól jöhet egy külön magyarázat, hogy a szerző miért az adott témáról rajzolt. Ha valakinek nincs lehetősége a nevezés e-mailes vagy facebookos elküldésére, az A3 vagy A4 méretű rajzot postán várjuk a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány névre és a 1011 Budapest, Vám utca 1/A 4/2 címre, megjelölve a készítő nevét, életkorát és a rövid leírást, valamint egy címet és telefonszámot, ahol fel tudjuk majd venni vele a kapcsolatot. 

Fontos, hogy kizárólag saját készítésű rajzot fogadunk el.

7.     Egy ember több nevezést is leadhat?

Igen, több rajzzal is indulhat egy ember. Ezeket külön nevezésként fogjuk értékelni, mindegyik esetében külön ismertető leírást szükséges küldeni.

8.     Ki indulhat a pályázaton?

A következő korcsoportokba tartozó fiatalok nevezéseit várjuk határon innen és túlról:

5-7 évesek,

7-10 évesek,

10-14 évesek,

14-18 évesek.

Az életkor számításánál a nevezési határidő napját, 2021. június 18-at vesszük alapul.

9.    Hogyan indulhatok a szakmai zsűri által díjazott kategóriában? Külön kell rá neveznem?

Nem kell hozzá külön nevezni, a zsűri az összes rajzot meg fogja nézni és kiválasztja közülük minden korcsoportban a 3 legjobbat.

10.     Lehet lájkokat gyűjteni ismerősi körben, csoportokban, stb.?

Igen, már csak azért is, mert az Alapítványunk egyik célja a versennyel, hogy minél több ember láthassa ezeket az alkotásokat és felhívjuk a figyelmet a környezetünk megóvására, ennek érdekében örülünk minden megosztásnak és poszt kedvelésnek.

11.  Láttam, hogy az Alapítványnak van Instagram-oldala is, az ottani képkedvelések is számítanak?

Az előválogatott rajzok ki fognak kerülni az Alapítvány Instagram oldalára is, de a verseny szempontjából csak a Facebookon érkező like-okat vesszük figyelembe.

12.  Mikor lesz eredményhirdetés?

Eredményhirdetés augusztus 9-én lesz. A nyertesek nevét és rajzát újra közzé fogjuk tenni az oldalunkon, valamint felvesszük velük a kapcsolatot privát üzenetben.

13.  Mi történik, ha a facebookos szavazásnál döntetlen eredmény születik?

Döntetlen esetén a nyereményt megkapja külön mindenki, aki az első, második vagy harmadik helynek megfelelő helyezést érte el.

14.  Mit tartalmaz a nyeremény?

A korcsoportonkénti díjazottaknál a csomagok értékes tárgynyereményeket (társasjáték, ceruzakészlet, játékok) tartalmaznak 15, 12 és 9 ezer forint értékben. A közönségdíjasok szintén hasonló értékben kapnak ajándékcsomagot.

15.  Hogyan kapja meg a győztes a nyereményt?

Kapcsolatfelvétel után mindenkivel egyénileg egyeztetünk a csomag átadásának módjáról.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról