Barion Pixel

Egerben folytatódott a társadalmi aktivitásra ösztönző programsorozatunk

Újabb állomásához érkezett az Aktív Ifjúság III. elnevezésű projektünk, amelynek keretein belül ezúttal a Szilágyi Erzsébet Gimnázium Kollégiuma Eger 9-12. évfolyamos diákjainak tartottunk foglalkozást. Az esemény és az egész projektünk célja az, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalokat ráébresszük arra, hogy érdemes társadalmilag, közéletileg aktívabbnak lenni, önkénteskedni, civil vagy épp érdekképviseleti szervezetben részt venni, keresni az érdeklődési körüknek megfelelő társaságokat, figyelni a közéleti híreket stb. Mindezek érdekében egy színes és változatos programmal készülünk minden egyes ilyen alkalomra. A résztvevő körülbelül 50 diák megtekinthette a projekthez készült informatív kiállításunkat, kitölthették a témához kapcsolódó érdekes kvízt, illetve részesei lehettek egy közéleti vitajátéknak, amelyben érintettük a civil szervezeteket, a diákönkörmányzatokat és a választói korhatárt is. Mindezek után meghívott vendégekkel folytattuk a téma feldolgozását, így került sor Tóth Máté előadására, aki a Tibi atya brand alapítójaként vált ismertté, de azóta több fiataloknak szóló edukatív könyvet írt, most pedig saját példákkal támasztotta alá, hogy miért érdemes már egy középiskolás fiatalnak is az érdeklődésének megfelelő közösség tagjává válni, vagy nyomon követni a világ eseményeit.

A záró részben az ún. élő könyv játék keretein belül, csoportokra osztva beszélgettek a fiatalok döntéshozókkal és fiatalokkal foglalkozó szakemberekkel. Vendégeink voltak ebben a részben Orosz Ibolya önkormányzati képviselő, Szoboszlay Szabolcs cserkészvezető, Merczel Liza Ágnes, az egri Ifi Pont koordinátora, Kókai Eszter és Varga Csenge, a Városi Diáktanács, illetve Mácsár Beáta az Egri Civil Kerekasztal részéről. Mindannyian a saját szervezetük, pozíciójuk és az ifjúság kapcsolatáról meséltek, illetve saját szavaikkal fogalmazták meg, hogy miért érdemes már ilyen korban is aktívnak lenni közéletileg.

Ezúton is köszönjük a fiatalok érdeklődését, nyitottságát, bízunk benne, hogy sok hasznos és számukra is motiváló dolgot hallottak, olvastak a több órás foglalkozás alatt, ezzel hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy a közéletre, önkéntességre, civil szervezetekben való részvételre nyitottabban és tudatosabban tekintsenek.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg (2023-1-HU01-KA154-YOU-000124684).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról