Barion Pixel

Csernobil (minisorozat)

cserno
Most a Csernobil c. minisorozatot, a történelem egyik legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve a tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelemének feldolgozását ajánljuk figyelmetekbe. A sorozat bemutatja a szovjet szocialista rendszer működését, amelyben a pártfunkcionáriusok a hozzá nem értésük ellenére élet-halál urai voltak. Betekintést nyerhetünk, hogy miként próbálta a rendszer titkolni a katasztrófát, hogy védje a jó hírét a Nyugat előtt.
Akkoriban egy ilyen nagy jelentőségű üzem esetében a szakmai szempontoknál fontosabbak voltak az elvárások látszólagos teljesítése, hiszen minden munkának illeszkednie kellett a párt által kialakított narratívába. Még akkor is, ha ezzel emberi életeket tettek kockára. Ezt a látszatot egészen addig lehetett fenntartani, amíg be nem következett a legrosszabb.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról