Barion Pixel

Aktív Ifjúság – nemzetközi szakmai látogatás Kecelen

Másfél éves projektünk következő állomásaként felvidéki (Honti Kaszinó) és erdélyi (Vigyázó Egyesület) partnereinket fogadtuk Kecelen.

Az elmúlt időszakban mindhárom szervezet fókuszcsoportos beszélgetéseket tartott saját településeiken. Ezeknek a célja az volt, hogy fiatalok bevonásával feltérképezzük, milyen okai vannak annak, hogy az ő generációjuk elenyésző számban vesz részt a közéletben és milyen módszerekkel tudnánk ezen változtatni. A mostani, négy napos rendezvényen lehetőségünk volt közelebbről megismerni partnerszervezeteink képviselőit, illetve bemutathattuk nekik a magyarországi beszélgetés tanulságait, eredményeit. A projekt részeként vendégeink helyi fiatalokat is megismerhettek, valamint lehetőségük volt más civil szervezetek képviselőivel és helyi döntéshozókkal is találkozni, tapasztalatot cserélni. Bízunk benne, hogy mindezek hozzájárulnak majd jövőbeni együttműködések kialakulásához is.

A projekt (KA220-YOU-579A520E), amely az Európai Unió támogatásával valósul meg, januárban folytatódik, amikor is erdélyi partnerszervezetünkhöz látogatunk, hogy az ottani viszonyokról és tapasztalatokról tájékozódjunk. Az összegyűlt ismeretek segítségével jövő év elején egy kézzel fogható, négy nyelvű anyagot fogunk összeállítani, melyet döntéshozókhoz és civil szervezetekhez juttatunk el, bízva abban, hogy sikerül érdemben javítanunk a fiatalok közéleti aktivitásán.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról