Barion Pixel

Aktív Ifjúság – külhoni partnerekkel indítunk programsorozatot a fiatalok közéleti aktivitásának növeléséért

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány eddigi legnagyobb projektjét kezdi meg idén ősszel, erdélyi és felvidéki partnerszervezeteivel közösen. A cél, hogy feltárjuk a fiatalok közéleti inaktivitásának okait, illetve megoldási javaslatokat dolgozzunk ki annak érdekében, hogy a felnövekvő generáció minél aktívabban vegye ki részét a közélet alakításából.

Az Aktív Ifjúság elnevezésű nemzetközi projekt az Európai Unió támogatásával (pályázati azonosító: 2023-1-HU01-KA220-YOU-000160466) fog megvalósítani a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány, a Honti Kaszinó (Szlovákia) és a Vigyázó Egyesület (Románia) által a következő másfél év során. Helyi fiatalok bevonásával fórumokra, kerekasztalbeszélgetésekre, szakmai látogatásokra és döntéshozókkal való találkozásokra kerül sor ebben az időszakban. 2024 nyarán egy erdélyi és egy magyarországi több napos képzést is tartunk, melyeken mindhárom országból 10-10 fő vesz majd részt és mélyül el ebben a problémakörben.

A másfél év során többnyelvű Együttműködési és Digitális stratégia kerül kialakításra, melyek segítségével tapasztalatainkat és megoldási javaslatainkat más európai országok és szervezetek felé is továbbítani tudjuk majd.

Az elmúlt években alapítványunk kiemelten foglalkozott a fiatalok közéleti aktivitásának növelésével. Többek között a projekt során nagy segítségünkre lesz a tavalyi évben, hasonló témában végzett kérdőíves kutatásunk. Bízunk benne, hogy mostani projektünkkel is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a jövőben a fiatalság aktívabb szereplője és alakítója legyen a közéletnek, hiszen ez egész társadalmunk közös érdeke.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról