Barion Pixel

Aktív Ifjúság – fókuszcsoportos beszélgetés Budapesten

Milyen formái vannak a közösségi részvételnek? Mivel lehetne ösztönözni a fiatalokat, hogy aktívabb résztvevői és alakítói legyenek a közösségüknek, a közéletnek? Megoldás-e, ha kötelezővé tett 50 órás közösségi szolgálat? Sok minden más mellett ezekre a kérdésekre kerestük a választ azzal a 16 fiatallal, akik részt vettek budapesti fókuszcsoportos beszélgetésünkön, amelyet legújabb, nemzetközi projektünk első állomásaként tartottunk meg.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt (2023-1-HU01-KA220-YOU-000160466) célja, hogy feltárjuk a fiatalok közéleti inaktivitásának okait, illetve megoldási javaslatokat dolgozzunk ki aktivitásuk ösztönzésére és növelésére. Keddi eseményünkre Kecelről és környékéről, valamint más, hasonló adottságú településekről érkeztenk hozzánk olyan fiatalok, akik Budapesten folytatják tanulmányaikat. A fókuszcsoportos beszélgetés során a brainstorming mellett különböző, a témához kapcsolódó játékokkal igyekeztünk bevonni a résztvevőket, hogy minél aktívabban fejtsék ki véleményüket.

A program végén közös pizzázásra és kötetlen beszélgetésre volt lehetőség, hiszen a projekt mellett célunk, hogy közösséget építsünk és teret adjunk az ország különböző részeiről érkezett fiataloknak az ismerkedésre.

Projektünk következő állomásaként felvidéki és erdélyi partnerszervezeteink képviselőit fogjuk vendégül látni, hogy fókuszcsoportos beszélgetéseink tanulságait megosszuk egymással, fiatalokkal foglalkozó szervezetekkel egyeztessünk és a projekt következő lépéseit megbeszéljük.

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról