Barion Pixel

mások
Film a szocializmus igazi arcáról, film az emberi jóság győzedelmeskedéséről. Röviden erről a két témáról szól ez a nagyságához képest méltatlanul kevesek által ismert mű. A mások élete című alkotás reális képet ad arról a rendszerről, melyről sajnos még napjainkban is sokan pozitívan képesek beszélni. Ők azok, akik csak anyagi, materiális szempontokat tartanak fontosnak, és képesek elfogadni a mindenhol jelen lévő lelki és a sokak által megtapasztalt fizikai terrort.
Ők azok, akik meghunyászkodnak, elfogadják az igazság kimondásának korlátozását, elfogadják a hazug propagandát, a vallás lábbal tiprását. Minket, nemzeti érzelmű fiatalokat nem ilyen fából faragtak, ezért nem lehetünk megengedőek a szocializmus és a kommunizmus embereket megnyomorító rendszerével.

A film a rendszer valódi működését mutatja be: az aljas emberek hatalmaskodását, a tehetségek ellehetetlenítését, a besúgóhálózat működését. Ugyanakkor megrendítő példát láthatunk arra is, hogy van, aki képes ebből kitörni, a rendszer kiszolgálójából – saját maga életét, egzisztenciáját kockáztatva – a rendszer kritikusainak oldalára állni. Ez az emberi nagyság ritka volt ebben az aljas rendszerben, de ezek mutatják azt, hogy mindig vannak és lesznek olyanok, akik az igaz utat fogják járni, akiknél az erkölcsösség, a jóság minden mást felülír.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).