Barion Pixel

alegyekura
A legyek ura című drámai alkotást ajánljuk figyelmetekbe, amely William Golding Nobel-díjas angol író azonos című regényének filmes adaptációja. A műfaját tekintve thriller, kalandfilm kiválóan ábrázolja, hogyan kerekedik az erőszak a józan ész fölé, és hogyan torzítja el a hatalom az emberi személyiséget.

A történet egy csapat kiskamasz fiút szereplésével mutatja be, milyen az, amikor az ember kivetkőzik önmagából, feladva az emberség alapvető vonásait, maga mögött hagyva a társadalmi normákat, szinte vadállattá alakulva. Megjelenik az emberi történelemben sajnos oly jellemző pártoskodás és széthúzás, viaskodás és leigázás, az egység és az együttműködés helyett. Különösképpen gondolkodásra késztető filmről van szó, mivel a történet üzenete hatásosabban jön át a gyermekszereplők révén, így mindenképp érdemes megnézni.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).