Barion Pixel

jövőA 2000-ben megjelent, A Jövő Kezdete című amerikai drámát ajánljuk most. A Mimi Leder rendezésében készült produkció főszereplője a 11 éves Trevor, egy nehéz sorsú kisfiú, aki a világot rossznak látja, de ő szeretne az első lenni, aki ezen változtat. Jótettei során komoly következtetésekre jut Trevor: Szerinte vannak emberek, akik megijednek attól, hogy máshogy is élhetnek, és attól, hogy a világ mégsem annyira rossz. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz – még a rossz dolgokhoz is -, hogy nem mernek változtatni.

Az ilyen emberek feladják és ha ők feladják, mindenki veszít. E feladás ellen nekünk is küzdenünk kell! Az első lépés mindig a saját változásunk ahhoz, hogy környezetünket és a világot is egy szebb hellyé tegyük. A cél tehát adott, az elhatározás megvan, már csak hinnünk kell a sikerben, és e szerint cselekedni.

 Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).