Barion Pixel

A Don-kanyar áldozataira emlékeztünk (2022)

Debrecen
1943. január 12-én kezdődött meg a Don-kanyarban a szovjet áttörés. A magyar katonáknak irreálisan hosszú frontvonalat kellett megtartaniuk, mindezt -40 fokban, nyári felszerelésben. A harcokban és a hosszú visszavonulás alatt 100-120 ezer magyar vesztette életét.

Fontosnak tartjuk, hogy múltunk dicső, valamint tragikus pillanatairól is megemlékezzünk, ezért a doni katasztrófa évfordulóján idén is gyertyagyújtásra buzdítottuk a követőinket, önkénteseinket egy, a Facebook-oldalunkon közzétett felhívással.

Célunk az volt, hogy minél több ember tisztelegjen a doni áttörésnél hősi halált halt magyar katonák emléke előtt. Nagy örömünkre szolgált, hogy a csonka ország mellett a határon túlról is több településéről kaptunk képeket:

Debrecen, Csopak, Szováta, Szécsény, Abaújkér, Kecel, Rétság, Szőgyén, Keszthely, Budapest (Rákoscsaba és Csepel), Ostffyasszonyfa, Jánosháza, Mátraballa, Váchartyán, Boldogfa, Szenc, Esztelnek, Tápióbicske, Dömös, Berettyóújfalu, Köbölkút, Kőszárhegy, Nyíregyháza, Szombathely, Görbeháza, Udvard, Zalaegerszeg, Lenti, Nick, Kállósemjén, Borsodszentgyörgy, Füzér, Óvár, Jánok, Szabadbattyán, Pannonhalma, Tarcal, Nána.

Köszönjük a részvételt!

A fotókat itt tekinthetitek meg:

[widgetkit id=63]

MEGOSZTÁS

Projektjeink

Előadásaink

Karitatív tevékenységünk

Pályázataink, versenyeink

Ajánlók

Közösségépítés

Baráti Kör

Összefoglaló a munkánkról