Barion Pixel

tanacs
Most egy 2015-ben bemutatott, hiánypótló magyar dokumentumfilmet ajánlunk a figyelmetekbe, amely a Tanácsköztársaság időszakát igyekszik hitelesen bemutatni. A kommunizmus alatt a hazai történetírás pozitív köntösben mutatta be a vörös terrort és a Lenin-fiúk véres tevékenységét. Kétségtelen, hogy a 133 napig fennálló rendszer, amely Magyarország szétszakításával egy időszakban működött, negatív pecsétet hagyott történelmünkön, kitörölhetetlen része lett annak.

Erőszakkal elhallgatott emberek, manipulált iskolai tananyagok, hiányos történelmi feldolgozások jelentek meg a korszakról, melyeknek sajnos az 1989-ben bekövetkezett rendszerváltás sem vetett véget. A 133 nap című dokumentumfilm nem titkolt célja, hogy feltárja a kommunista rezsim történelemhamisítását és minél hitelesebben tisztázza, pontosan mi és miért történt 1919. március 21. és augusztus 1. között.

Hétről-hétre ajánlunk filmeket, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos értékeket közvetítenek és fontos lenne, hogy ezeket minél többen lássák. A korábbi ajánlókért érdemes megtekinteni a többi posztjainkat is. A kezdeményezés az Európai Szolidaritási Testület támogatásának köszönhetően valósul meg (ESC30-SOL-D76EF536).