Barion Pixel

Médiatudatosság - fókuszcsoportos beszélgetés Szombathelyen

image 50454529
Melyik platformot ajánlanád egy fiatal ismerősödnek, ha regisztrálni szeretne valamelyik a közösségi médiumra? Van-e olyan eset, amikor akaratodon kívül "ottragadsz" a TikTok-on és észre se veszed, hogy egy órája nézed az ottani videókat? Honnan lehet felismerni az álhíreket? Ezekről és sok minden másról is szó esett a Médiatudatosság projektünkben lefolytatott újabb fókuszcsoportos beszélgetésen, amely ezúttal Szombathelyen volt és amelyen szombathelyi első-, és másodéves egyetemi hallgatók vettek részt.

Médiatudatosság - fókuszcsoportos beszélgetés Jászberényben

332353689 3604283509816119 7034338732844219237 n
BeReal vagy Tiktok? Mi a legújabb trend a fiatalok médiafogyasztását illetően? Mennyire gondolják tudatos médiafogyasztónak magukat a fiatalok? Napi hány órát töltenek a közösségi média felületein? Csak néhány kérdés, ami napirendre került a legutóbbi fókuszcsoportos beszélgetésünkön Jászberényben, amely alkalom a Médiatudatosság elnevezésű nagyszabású projektünk egyik része volt. Célunk az, hogy hozzásegítsük a fiatal korosztályt a mdia tudatosabb használatához, illetve felmérjük, hogy ők miként, honnan és milyen módon tájékozódnak. Az eseményen jelen volt Illés Anita is, aki a Jász-Nagykun Szolnok megyei Új néplap és a szoljon.hu újságírója és ő is megosztotta velünk a médiával kapcsolatos gondolatait és válaszolt az érdeklődő kérdésekre.

Médiatudatosság - fókuszcsoportos beszélgetés Szolnokon

 

317854303 554838299990677 334399465344204500 n
Újabb állomásához érkezett a Médiatudatosság elnevezésű projektünk. Ezúttal Szolnokon tartottunk fókuszcsoportos beszélgetést kb. 20 fiatallal, akikkel körbejártuk a témát. Szó volt az influenszerek szerepéről és hatásáról, a reklámokról, arról, hogy vajon miért népszerű korosztályuk körében a Tiktok, vagy épp hogy mennyire használják tudatosan a médiát a mai fiatalok.

Médiatudatosság - fókuszcsoportos beszélgetés Debrecenben

 

kraftlabnyitó
TV vs közösségi média? Milyen felületeken van a legtöbb regisztrált felhasználó Magyarországon? És milyen platformokon vannak jelen a fiatalok? Vajon a fiatalok általánosságban tudatosan használják őket? Többek között ezeket a kérdéseket is körüljártuk a Médiatudatosság c. projektünk keretében tartott fókuszcsoportos beszélgetésünkön, amelyet debreceni középiskolásoknak szerveztünk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével. Vendégünk volt Horváth Balázs, a helyszínt is biztosító KraftLab vezetője, akivel szintén érdekes diskurzus alakult ki a fiatalok és a média kapcsolatáról.

Médiatudatosság - fókuszcsoportos beszélgetés Miskolcon

315769257 539316521542855 3643083883777780 n
Milyen felületekről tájékozódnak a fiatalok? Tényleg olvasnak még nyomtatott sajtót? Vajon mitől függ egy médium hitelessége? Ha valamit szinte mindenki igaznak tart, akkor az tényleg igazsággá válik? Többek között ezeket a kérdéseket is körüljártuk a Médiatudatosság c. projektünk keretében tartott fókuszcsoportos beszélgetésünkön, amelyet miskolci középiskolásoknak szerveztünk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével. Vendégünk volt Szarka Dénes, Miskolc Város ifjúságpolitikai tanácsnoka és Király Csaba kommunikációs szakember is, akikkel szintén érdekes diskurzus alakult ki a fiatalok és a média kapcsolatáról.

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!