Barion Pixel

Road: Ahol a hegyeket látod

ROADNapjaink egyik legkedveltebb magyar rockzenekarának, a Roadnak erős kötődései vannak a Mátrához, hiszen a banda tagjai a Mátraalja egyik kis falujából, Domoszlóról származnak. Rendszeresen turnézó együttesként sokszor vannak távol az otthonuktól, ennek ellenére sosem felejtik el, honnan indultak, hiszen mindig ide térnek haza. Dalaikban visszatérő elem ez a téma, ami nem csoda, hiszen a Mátra hazánk egyik csodálatos vidéke, ami hegyeivel, panorámájával, síelési, kirándulási lehetőségeivel vagy épp boraival egész évben számos látnivalóval várja az ide látogatókat.

Csík Zenekar: Hazám, hazám

ZA22020. június 4-ére, azaz a Magyarországot földbe döngölni próbáló trianoni békediktátum 100. évfordulójára készült a Hazám, hazám című dal, amelyben különböző ismert művészek énekelnek vagy épp szólaltatják meg saját hangszerüket. Fülbemászó dallama népzenei ihletésű, a szöveget szinte az egész magyar nyelvterületről, de főleg Erdélyből és Moldvából gyűjtött népdalokból, katonadalokból válogatták.

No Sugar: Tabula Rasa

ZA3A No Sugar együttes Erdélyből indult az anyaországot is megcélzó hódítóútjára. A zenekar mostani felállása 2016-ban alakult ki, azóta számos kiemelkedő zeneszámmal lépkedtek felfelé a hazai könnyűzenei ranglistán, egyre nagyobb ismertséget és népszerűséget szerezve Magyarországon és Erdélyben egyaránt. A banda sikerét nemcsak a popot és rockot ötvöző igényes zenéjének köszönheti, hanem Portik Lívia énekesnő kiemelkedően jó és egyedi hangjának is.

Varázslatos Magyarország – Csak egy pillanat

ZA4Most a Varázslatos Magyarország által készített dalt és videóklippet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. A Csak egy pillanat című zeneszámot Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra színművésznő, Puskás Peti, a The Biebers és Buzás Bence, a Stolen Beat frontembere énekelte fel. A felsorolt ismert hazai előadók a természetvédelem jegyében fogtak össze, hogy megalkossák ezt a zenét, ami egy nagyon fontos küldetésünknek ad hangot.

Ákos - A bosszú népe

ZA5Ákost rengetegen támadták ezért a számért a megjelenése környékén, pedig az - akármennyire is sokan próbálták belemagyarázni - nem egy konkrét népcsoport ellen szólt, hanem egy jelenség ellen. Hazánkért kiálló emberként sokszor megtapasztalhatjuk a számban említett kettős mércét ("A mérce kettőssége"), hogy félnek tőlünk, félnek az igazságtól ("Félnek tőled, rettegnek"), félremagyarázzák az igazságot ("A gyűlölet rabja/Majd kiforgatja/Minden szavamat és átkoz).

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!