Barion Pixel

Száll a kakukk fészékére

 

299188243 463045779169930 9372380501268537 n
A Ken Kesey regényéből, az 1962-ben megjelent Száll a kakukk fészkére című könyv alapján forgatott filmet ajánljuk megtekintésre. A mű izgalmas cselekménye és hiteles emberábrázolása folytán nem csoda, hogy nagy sikert aratott. A film sajátossága és érdekessége, hogy a történet egy elmegyógyintézetben játszódik, ahová McMurphy, a kisstílű bűnöző a börtön helyett záratja magát.

Fegyvernepper

fegyvernepper
Kevés olyan film van a palettán, amelyről egyszerre állítható, hogy akcióban és izgalomban gazdag, elgondolkozásra késztető üzenettel bír, ráadásul valós események alapján készült. Nos, ezekkel a jelzőkkel egyszerre jellemezhető a Fegyvernepper c. film, amely a rendezői minőség és a szereplői karakterek közönség felőli elvárásait magas szinten kielégíti, ugyanakkor betekintést nyújt számunkra a világban zajló háborúk színfalai mögé, képes megértetni a politikai események összefüggéseit, és választ adhat a számunkra sokszor érthetetlennek mutatkozó dolgok kérdéseire.

133 nap - A Tanácsköztársaság története

tanacs
Most egy 2015-ben bemutatott, hiánypótló magyar dokumentumfilmet ajánlunk a figyelmetekbe, amely a Tanácsköztársaság időszakát igyekszik hitelesen bemutatni. A kommunizmus alatt a hazai történetírás pozitív köntösben mutatta be a vörös terrort és a Lenin-fiúk véres tevékenységét. Kétségtelen, hogy a 133 napig fennálló rendszer, amely Magyarország szétszakításával egy időszakban működött, negatív pecsétet hagyott történelmünkön, kitörölhetetlen része lett annak.

Özönvíz előtt

özönvíz
Egy elgondolkodtató dokumentumfilmet ajánlunk figyelmetekbe, amely a globális felmelegedés tényének megerősítéséről és annak következményeiről szól. Film egy olyan témáról, amely nemcsak a környezetvédőknek fontos, hanem minden gondolkodó, jövőjéért aggódó ember számára, így számunkra is. Az alkotás olyan jelenségeket mutat be, amelyek legtöbbünk előtt eddig sem voltak ismeretlenek, a helyszíneken készült felvételek mégis megdöbbentőek és mellbevágóan tudnak hatni.

1917

1917
Kevés igazán jó I. világháborús film létezik, maga a téma is jóval kevésbé feldolgozottabb, mint a II. Világháború, Sam Mendes legújabb filmje viszont ezek között szerepel. A filmnek pillanatok alatt mesterien sikerült azt az atmoszférát megteremteni, amelyet elsőre elképzelnénk erről az idegőrlő állóháborúról. Kiégett, fáradt, néhol azért még lelkes katonák és magas rangú tisztek, akiknek jelentős része nagy ívben tesz arra, hány embert mészárolnak le két lövészárok között.

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!